Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αυτά τα τιποτένια ανθρωπάκια…


http://olympiada.files.wordpress.com/2014/01/1974a-bima2.jpgΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2009 ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ…

…ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 2014, ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Δεν είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει σε βάθος τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Όπως δεν είναι υποχρεωμένος ο δημοσιογράφος να γνωρίζει πως κόβουν την σπάλα από το μοσχάρι. Εάν όμως π.χ. ο Πρετεντέρης ζητούσε παϊδάκια από τον κρεοπώλη και ο τελευταίος τον τάιζε σπληνάντερο, θα ένιωθε -το λιγότερο- εξαπατημένος.

Το λειτούργημα λοιπόν του δημοσιογράφου, μαζί με τα θεσμικά δικαιώματα που του εξασφαλίζει, επισύρει την υποχρέωση της ενημέρωσης. Στην Ελλάδα δυστυχώς, ο έχων την δύναμη των ΜΜ”Ε”, θεώρησε πως έχει και το δικαίωμα της εξαπάτησης. Τρανταχτή περίπτωση η “πορτοκαλί επανάσταση” που έφερε την συμμορία του Παπανδρέου στην εξουσία, στην οποία οι “λειτουργοί” της ενημέρωσης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολούθησε η μεγάλη ληστεία λαού και πατρίδας με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και προπαγάνδας. Πολιτικά εμέσματα που αποθέωναν οι έγκριτοι “αναλυτές”. Αποθέωση της αθλιότητας, η επίθεση στις αγορές, για να ανοίξει η πόρτα στον τοκογλύφο – συνεργάτη του Παπανδρέου.

Κατηγορούσε λοιπόν το 2009 ο “μέγας στοχαστής” τις “κακές αγορές”. Την κυρά Μαρίκα δηλαδή, που είχε επενδύσει τις αποταμιεύσεις της στα ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. Την ίδια στιγμή βεβαίως, μεθόδευε εν κρυπτώ την υπαγωγή της χώρας στον “τοκογλύφο”. Και δεν βγήκε ούτε ΕΝΑΣ “αναλυταράς” να του τραβήξει το αυτί! Αντίθετα, τον αποθέωναν! “Μπρα ντε φερ Παπανδρέου με τις αγορές” ήταν τα διθυραμβικά άρθρα των άθλιων, οικονομικά αναλφάβητων λαϊκιστών. Μόνον το Ολυμπία άρθρωνε λόγο εγκαλώντας τον επικίνδυνο ημιπαράφρονα και τα παπαγαλάκια που συμπλήρωναν την ορχήστρα της ντροπής.

Ενώ τα spreads ήταν στις 129 μονάδες. Δηλαδή η Ελληνική οικονομία, απολάμβανε την εμπιστοσύνη των αγορών με χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Γεγονός που θα έδινε στον κρετίνο μεν, πανίσχυρο δε πρωθυπουργό όλη την ευχέρεια να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές δίκαια, αναίμακτα και μεθοδικά, γεγονός που θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο την θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομία. 129 μονάδες επί του καταρρέοντος Καραμανλή, ισοδυναμούσε με >100 μβ επί του πανίσχυρου Παπανδρέου, που είχε την απόλυτη δύναμη στον κοινοβούλιο, στις συντεχνίες και την διαπλοκή. Αυτά γράφαμε το 2009.

Ο ολετήρας όμως είχε άλλο σχέδιο. Το να εξυγιάνεις την οικονομία βλέπετε, είναι ευεργετικό μόνον για την πατρίδα. Το να βάλεις την χώρα στο ΔΝΤ όμως, εξασφαλίζει δισεκατομμύρια άνομου κέρδους σε όσους εμπλακούν, πάνω στα αποκαΐδια της χώρας και της κοινωνίας. Μαζί λοιπόν με τις κακές αγορές, ο Παπανδρέου, ο Προβόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου άρχισαν να κατηγορούν τους διεφθαρμένους Έλληνες και να μιλούν για τιτανικό!

Είναι σα να πηγαίνεις στην τράπεζα (όχι των ελληνόφωνων λαμογιών βεβαίως) για να ζητήσεις δάνειο λέγοντας ότι: “Είστε κωλοτράπεζα και εμείς διεφθαρμένοι και στα πρόθυρα χρεοκοπίας”! Το τι θα έπαιρνες από την τράπεζα, ήταν αναμενόμενο.

Σημερα λοιπόν, το 2014, θεωρούμε απόλυτο στόχο επιτυχίας την έξοδο στις αγορές! Από εκεί που βγήκαμε οικειοθελώς το 2010 δηλαδή! Και τα ίδια δημοσιογραφικά απόβλητα που συνόδευαν τον Παπανδρέου στις ύβρεις και την δόλια πολιτική προς τις αγορές, μιλούν τώρα για το “μεγάλο στοίχημα”!

Δεν ξέρουμε εάν όλοι αυτοί μοιράστηκαν το μαύρο χρήμα του ΔΝΤ για να εξαπατήσουν την κοινωνία το 2009. Γνωρίζουμε πάντως πως μόνον ένας τιποτένιος, είτε ως απατεώνας είτε ως αναλφάβητος, θα μπορούσε να έχει το θράσος να αρθρογραφεί σήμερα υπέρ των αγορών, ενώ αποθέωνε τον Παπανδρέου το 2009.

…αυτά τα τιποτένια ανθρωπάκια, πρέπει να τιμωρηθούν. Ίσως τότε, βγούμε πραγματικά στις αγορές.