Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οργισμένο μήνυμα Καραμανλή: «Μας ντρόπιασες, Μιχάλη»

karamanlisliapis
Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
«Aστραψε και βρόντηξε» ο Κώστας Καραμανλής με τα καμώματα του εξαδέλφου Μιχάλη και φαίνεται πως διαμήνυσε ότι ύστερα από το παράπτωμα του πρώην υπουργού, που ήταν τρανό δείγμα αλαζονείας, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει πολλά πολλά με τον υπερφίαλο συγγενή του.
Από την πρώτη στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής σχεδόν τραβούσε τα μαλλιά του από το μέγεθος της επιπολαιότητας που υπέδειξε ο Λιάπης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο πρώην πρωθυπουργός δεν καταδέχτηκε να έρθει σε επικοινωνία με τον εξάδελφό του, ενώ συνομιλώντας με δυο στενούς του συνεργάτες και πυκνούς του συνομιλητές, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πέτρο Μολυβιάτη, εκδήλωσε την οργή του και έστειλε το μήνυμα πως «ο Λιάπης ντρόπιασε της οικογένεια».
Η οργή του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του, εκτίνεται σε δύο επίπεδα. Αφορά τόσο το παράπτωμα αυτό καθεαυτό που φανερώνει αλαζονεία και ηθική έκπτωση όσο και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός μετά την αναβολή της δίκης του που πήρε ο συνήγορός του, καθώς ο ίδιος δεν καταδέχτηκε να εμφανιστεί στα δικαστήρια, ταξίδεψε για διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ, επιχειρώντας να εξατμίσει τις ευθύνες και την επιπολαιότητά του, ανακατεύοντας τις με τους υδρατμούς της σάουνας πολυτελούς ξενοδοχείου.
Εχοντας νωπές ακόμη τις μνήμες από την υπερφίαλη συμπεριφορά του «ατσαλάκωτου Μισέλ» προς τον Κώστα Καραμανλή ακόμα όταν και αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας, άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα συμβαίνοντα στην οικογένεια έλεγε πρόσφατα στο «Π» ότι «ο Μιχάλης ήταν γνωστός από χρόνια για την επιπολαιότητά του, αλλά αυτό που έκανε υπερβαίνει τα εσκαμμένα της γελοιότητας.
Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την οικογένεια να ψάχνει τέτοια φόρμουλα ώστε να διακοπούν οι σχέσεις θεσμικού χαρακτήρα του Μιχάλη Λιάπη με το ίδρυμα Καραμανλή. Ως γνωστόν, το ίδρυμα Καραμανλή λειτουργεί με πρωτοβουλία της οικογένειας, αφορά τον στενό οικογενειακό κύκλο και απηχεί τμήμα της διαθήκης την οποία κατέλιπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ετσι, το να καθαιρεθεί ο Μιχάλης Λιάπης από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος φαντάζει μάλλον δύσκολο. Ωστόσο, η κατεύθυνση που έχει δώσει ο πρώην πρωθυπουργός, συνομιλώντας με ανθρώπους του στενού οικογενειακού κύκλου, είναι ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί ούτε έχει καμία διάθεση να υπερασπιστεί, έστω και ελάχιστα, το «απολωλώς πρόβατο» της οικογένειας.
Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι στις στιγμές της μεγάλης οργής που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της φαιδρής αλλά αποκαλυπτικής ιστορίας από το περιβάλλον της Παναγή Κυριακού ακούστηκαν και προτροπές του τύπου «αν πάει τώρα για διακοπές στη Μαλαισία, καλύτερα να μείνει εκεί».