Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της «μαύρης χήρας»


Ρωσία: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της «μαύρης χήρας»
Στη δημοσιότητα ήλθαν τα στοιχεία της αδίστακτης γυναίκας η οποία σκόρπισε το θάνατο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό.
Τη φωτογραφία της ανήρτησε στο twitter, το Russia Today, αποκαλώντας την η «μαύρη χήρα».

Πρόκειται για την Οκσάνα Ασλάνοβα η οποία ήταν στη λίστα των καταζητούμενων από τον Ιούλιο του 2012.
Είχε παντρευτεί δυο φορές, και τις δυο με στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν πεθάνει και σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη χήρα» της επίθεσης στο Βόλγογκραντ ήταν στενή φίλη της γυναίκας καμικάζι που είχε ανατιναχθεί στις 21 Οκτωβρίου μέσα σε υπεραστικό λεωφορείο. Είχε πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε στη χειραποσκευή της.

Τότε είχαν σκοτωθεί 8 πολίτες ενώ είχαν τραυματιστεί περίπου 50 επιβάτες.Ήταν κι εκείνη από το Νταγκεστάν, όπως πιστεύεται πως ήταν και η Ασλάνοβα.
rvisa1

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 30 λεπτά πριν φτάσει στο σταθμό τρένο από τη Μόσχα και σε ώρα αιχμής, στις 12:45 το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αν η «μαύρη χήρα» είχε καταφέρει να περάσει στην αίθουσα αναμονής.

rvvss2
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τουλάχιστον εννέα (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες) από τα 16 θύματα της επίθεσης. Πρόκειται για ανθρώπους από 20 έως 50 ετών. Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει κι ένα παιδί.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, εκ των οποίων οι οκτώ είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους ένα 9χρονο κορίτσι του οποίου η  μητέρα rvsia3έβαλε ασπίδα το σώμα της για το προστατεύσει. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε.