Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΣΑΜΑΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει τον πρωθυπουργό ότι, τα πρόσφατα μέτρα θα είναι τα τελευταία.
Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν τονίζει πως δεν υπήρχε καμία ρήτρα στη συμφωνία με την τρόικα ότι, τα μέτρα του Δεκεμβρίου ήταν τα τελευταία.

«Σε περίπτωση μεταβολής των περιστάσεων, οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα που ενδεχομένως ενδείκνυνται για τον σκοπό αυτό (σσ: επίτευξη των στόχων του προγράμματος)», επισημαίνει ο κ. Ρεν  παραπομέποντας παράλληλα στη δεσμευτική επιστολή της 7/12/2012 (Letter of Intent), που υπογράφουν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος. 
Με την απάντηση του Φιλανδού αξιωματούχου της ΕΕ καθίσταται σαφές ότι, δεν υπάρει κανενός είδους ρήτρα που να ορίζει ότι, τυχόν προσαρμογές στο μέλλον θα γίνουν μόνο με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 7/12/2012 ο κ. Σαμαράς είχε ισχυριστεί πως,  «προβλέπεται ότι αυτά τα µέτρα είναι τα τελευταία επώδυνα µέτρα, δηλαδή τα τελευταία που αφορούν περικοπές µισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδοµάτων. Τα τελευταία. Κι όποια πρόσθετη διόρθωση χρειαστεί στο µέλλον, θα προκύψει από πάταξη της φοροδιαφυγής και από µείωση της δηµόσιας σπατάλης. Είναι επίσης η πρώτη φορά που µπαίνει τέτοια ρήτρα στη δανειακή συµφωνία». 
http://www.agioritikovima.gr/politika/15258-i-komiion-ade