Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο


Δεν έχω αποδεχτεί ακόμα την προτεινόμενη θέση του Προέδρου του ΚΕΚ ΕΛΤΑ. Και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο, τονίζει με γραπτή δήλωση ο Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Κόκκινος , ο οποίος διορίστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος στη  θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΚΕΚ ΕΛΤΑ.
«Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα – ασυμβίβαστο στο καταστατικό της Δ.Ο.Ε. εφόσον αποδεχτώ την θέση αυτή» υπογραμμίζει ο κ. Κόκκινος και σημειώνει:. 
-Εάν αποδεχτώ τη θέση του Προέδρου του ΚΕΚ ΕΛΤΑ θα είναι για μένα ένα ακόμη μετερίζι προσφοράς. Δεν επιδιώκω ούτε προσδοκώ κανένα οικονομικό, πολιτικό ή οποιοδήποτε άλλο όφελος παρά μόνο τη διεύρυνση της κοινωνικής μου προσφοράς. 
-Δεν πρόκειται να ζητήσω την άδεια από τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις για το που θα αφιερώνω τον ημερήσιο χρόνο μου όταν βρίσκομαι εκτός γραφείων ΔΟΕ στα οποία ούτως ή άλλως ήμουν, είμαι και θα είμαι καθημερινά.
-Μέχρι τώρα δεν έκανα ούτε προτίθεμαι να κάνω κάτι το «πολιτικά ανήθικο» και εκτός νόμιμων και καταστατικών προβλέψεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
-Καλώ τους Προέδρους να ενημερώσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, στα οποία οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων, πιθανότατα, θα βάλουν ως θέμα την ανερμάτιστη αυτή καταγγελία εναντίον μου.
 

Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος σε θυγατρική των ΕΛΤΑ ο Αντιπρόεδρος της Διδακαλικής Ομοσπονδίας 

Νέος Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος στη  θυγατρική εταιρεία των Ελληνιοκών Ταχυδρομείων ΚΕΚ ΕΛΤΑ τοποθετήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ο γνωστός  συνδικαλιστής της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και στέλεχος τςη ΔΑΚΕ  Χαράλαμπος Κόκκινος.
Βιογραφικό:
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος του Ανδρέα και της Αγγελικής γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1966. Είναι παντρεμένος από το 1993 με την Νηπιαγωγό Βικτωρία Πολίτου και πατέρας της 19χρονης Αγγελικής και του 13χρονου Ανδρέα.
Είναι Δάσκαλος και έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα καθώς επίσης σε φροντιστηριακά τμήματα και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Είναι πτυχιούχος:
- Της «Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας»,
- Του «Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης» του Δ.Π.Θ.
- Του «Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων» του ΤΕΙ Πειραιά
και κάτοχος:
- Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του «Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών - Β' έδρα Jean Monnet
- Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο πεδίο "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι:
- Υποψήφιος Διδάκτορας στο «Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια.
- Εκλεγμένος με την Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (ΜΑΚΙ) και στη συνέχεια με το Φοιτητικό Συνδικαλισμό όπου εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ ΝΦΚ στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.
- Έγινε από το 1981 μέλος της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας.
- Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1986-1994) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της (1994-1998) , εκπρόσωπός της στη Νεολαία των Ευρωπαϊκών Λαϊκών Κομμάτων καθώς επίσης μέλος του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας).
- Εκλέγεται στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ ,στις πρώτες θέσεις , μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υπήρξε μέλος της Κ.Ε. από το 1994.
- Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), από το 2000 έως το 2004, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του ΙΠΕΜ της ΔΟΕ.
- Είναι αναπληρωτής Γραμματέας της ΕΚΟ (Ειδική Κομματική Οργάνωση) Εκπαιδευτικών. Α΄θμιας Εκπαίδευσης.
- Διετέλεσε συνεργάτης (1998-2000) του αείμνηστου Θεόδωρου Κατριβάνου, Υπερνομάρχη Αττικής
- Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά , σε αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο.
-Τον Απρίλιο 2004 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.
-Τον Οκτώβριο του 2006 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της CPMR (Conference of Peripheral and Maritime Regions of Europe), της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης.
-Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ήταν υποψήφιος για την αιρετή Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου ,επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».
 -Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
-Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
-Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
-Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.