Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σαμποτάζ Προβόπουλου – Στουρνάρα στην οικονομία με ανοχή Σαμαρά!

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ FUNDS ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Σιωπούν ακόμα και οι διεφθαρμένοι και κρατικοδίαιτοι τραπεζίτες για το σκάνδαλο που ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία!

Εάν νομίζετε ότι τα έχουμε δει όλα σε αυτή την χώρα, γελιέστε. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης Προβόπουλος συνεχίζει το ολέθριο έργο του προφανώς μέχρι την απόλυτη εξαθλιωση οικονομίας και κοινωνίας. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες την παροχή άδειας πενταετούς διαμονής σε όσους αλλοδαπούς επενδύσουν σε ακίνητο στην Ελλάδα, με όριο τις 250,000 Ευρώ.

Έλληνας κάτοχος ακινήτου λοιπόν, συμφωνεί με κάτοικο του Ιρακινού Κουρδιστάν (που πλέον είναι το Ελντοράντο της Μ. Ανατολής) την πώληση ενός ακινήτου αξίας 580,000 Ευρώ. Μετά τις υπογραφές, ο Κούρδος επιχειρηματίας στέλντει έμβασμα με ολόκληρο το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή, σε μεγάλη, συστημική τράπεζα.

Με έκπληξη τους λοιπόν, διαπιστώνουν ότι η τράπεζα απαιτούσε λεπτομερή έλεγχο του καταθέτη ώστε να δεχθεί την κατάθεση, βάσει της αυστηρής οδηγίας που υπάρχει από την ΤτΕ. Λογικό, αφού ο καταθέτης οφείλει να αποδείξει πως το ποσό δεν προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα. Και εδώ αρχίζει η παράνοια: Μέσα στα δικαιολογητικά, περιλαμβάνονται φορολογικά πιστοποιητικά τα οποία οι μισές χώρες του πλανήτη δεν διαθέτουν! Μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Αίγυπτος και άλλα κράτη τα οποία λόγω συνθηκών θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως πηγή εσόδων για την πολύπαθη Ελληνική οικονομία!

Αφού ο αγοραστής ήταν αδύνατον να προσκομίσει κάτι που δεν είχε, όπως π.χ. και ένας Αιγύπτιος επιχειρηματίας δεν έχει ατομική φορολογική δήλωση αλλά καλύπτεται από την εταιρική, ο Κινέζος το ίδιο κλπ κλπ, το ποσό επεστράφη!

image(1)

Θέλετε και την πιο εξωφρενική συνέχεια; Ο αγοραστής μπόρεσε νομιμότατα και εύκολα να καταθέσει το ίδιο ποσό σε Γερμανική τράπεζα όπου τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες!

Αυτό το έγκλημα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προφανέστατα συμβαίνει σε εκατοντάδες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να στερείται ρευστότητας το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να θησαυρίζουν οι Γερμανικές και άλλες τράπεζες. Που υποτίθεται πως διέπονται από το ίδιο πλαίσιο λειτουργίας.

Συμπερασματικά:

Η οικονομία στερήθηκε 600 χιλιάρικα ρευστότητας.

Ο ιδιοκτήτης έμεινε με το σπίτι απούλητο, πράγμα που δεν θα συμβεί όταν καταφθάσουν τα hedge funds των πλειστηριασμών στην Ελλάδα, που λόγω της εξαγοράς των δανείων ΔΕΝ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Έχουν νομιμοποιήσει τα κεφάλαια τους μέσω της αγοράς των δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η αγορά στερήθηκε 600 χιλιάρικα που θα έμπαιναν στην τσέπη του Έλληνα πολίτη, από ξένο επενδυτή.

Εν κατακλείδι, ο Προβόπουλος επιφέρει άλλο ένα τεράστιο χτύπημα στην πραγματική οικονομία, ξεφτιλίζοντας τις κυβέρνητικές δεσμεύσεις περί προσέλκυσης επενδύσεων, κίνητρα για τους επενδυτές κλπ.

Φανταστείτε λοιπόν όταν π.χ. η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ρευστότητας στον πλανήτη, ένας Προβόπουλος να κλείνει την πόρτα στον Κινέζο επενδυτή προς όφελος των Γερμανικών τραπεζών.

Και ακόμα είναι στην θέση του, όπως και ο Στουρνάρας.