Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σενάρια για πραξικόπημα στην Ελλάδα

Σενάρια για πραξικόπημα στην Ελλάδα
Στο υποτιθέμενο πραξικόπημα των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά εστιάζουν σήμερα το ενδιαφέρον τους ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ABC το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του Associated Press στο οποίο αναφέρεται η λέξη πραξικόπημα.
Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το οποίο προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα επισημαίνει πως τα επίπεδα της φτώχειας στη χώρα έχουν ανέβει «επικίνδυνα», όπως και η ανεργία, με αποτέλεσμα  κάποιες ομάδες να επιζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης.
Η Washington Post αναφέρεται επίσης στην ΚΕΕΔ, σημειώνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, ενώ είχε  πραγματοποιήσει και ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/350805/senaria-gia-praxikopima-stin-ellada#ixzz2g0hzUbw4