Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο ΜΟΥΤΣΟΠΑΙΧΤΗΣ Ο Muiznieks ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥ. Όταν μας ρίξουν και πυρηνικά, θυμίσου να μιλήσεις για ευρωπαϊκά δικαστήρια…

AP. “Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης”

Council of Europe condemns Greek state TV closure


June 13, 2013

ATHENS, Greece (AP) — Europe’s commissioner for human rights has strongly condemned the closure of Greece’s state ERT broadcaster, and urged the government to repeal the decision.




Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης

13 Ιουνίου 2013
ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (AP) – Ο Επίτροπος της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε έντονα το κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου. της ΕΡΤ. στην Ελλάδα και κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει την απόφαση.



Σε δήλωσή του που έστειλε με e-mail στο Associated Press την Πέμπτη ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks αναφέρει ότι η κίνηση “προκαλεί ένα βαρύ πλήγμα σε έναν θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατίας.”

Η αιφνίδια απόφαση αυτής της εβδομάδας πυροδότησε μια κυβερνητική κρίση εν μέσω καθημερινών διαδηλώσεων. Όλες οι 2.700 θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ θα χαθούν για να ενισχυθούν οι προσπάθειες στην Ελλάδα  για μείωση του κόστους. Η κυβέρνηση είπε ότι μια βελτιωμένη ΕΡΤ θα ανοίξει ξανά από το φθινόπωρο.



Ο Muiznieks είπε ότι ακόμη και μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας μειώνει την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και παρεμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης.
Δήλωσε ότι η απόφαση «στέλνει ένα ανατριχιαστικό μήνυμα προς τα μέσα ενημέρωσης και διεγείρει τις εντάσεις σε μια χώρα που ήδη πλήττεται από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση».




Μετάφραση: LEFTeria-news