Σάββατο 25 Μαΐου 2013

O κλειδάριθμος της φυλακής των ενόχων ,και η τελική ρύθμιση της ζωής των Ελλήνων

























Ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα μας γέμισε με ληξιπρόθεσμα χρέη?

Λάθος μεγάλο! Οι χωματερές μας θα γεμίσουν με ληξιπρόθεσμους ταγούς και λαγούς που θα προσπαθήσουν να φύγουν από την λαική οργή αλλά στο τέλος θα καταλήξουνν στα αζήτητα της 
Ιστορίας.
¨Μα τι είναι αυτά που λες?¨ ρώτησε την κυρία Ευφημία την γειτόνισσα μας ένα νέο παλληκάρι την στιγμή που μονολογούσε η καημένη αγανακτισμένη επιστρέφοντας από κάποια υπηρεσία.
..Όλα τα σφάζουν , όλα τα μαχαιρώνουν, ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ, συνέχισε να μονολογεί.
Μας δίνουν μάλιστα και το κλειδί του παραδείσου που επαγγέλονται!! Να αυτό που το λένε ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ και πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα μας!!
Ξέσπασε το νέο παιδι σε γέλια με το χιούμορ της κυρίας Ευφημίας. Του έριξε μια σοβαρή ματιά και κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν χιούμορ αλλά βαθύς πόνος για την κατάντια μας.
¨Πώς να σε παρηγορήσω καλή μου κυρία Ευφημία , τι να κάνω για σένα?¨ τις είπε με απορία και σεβασμό .

Αν δεν το ξέρεις μάθε το ... Δέκα χρονών κοριτσάκι στην γερμανική κατοχή το πρωί βοηθούσα την συγχωρεμένη μητέρα μου στα συσσίτια και το βράδυ μοίραζα τις προκηρύξεις που τύπωνε ο πατέρας μου για την αντίσταση. Ξέφευγα από τις περιπολίες των Γερμανών σαν σκιά και όταν γύριζα στο σπίτι όλη η οικογένεια έκανε το Απόδειπνο μπροστά στο αναμμένο κανδήλι στο εικονοστάσι μας και παρακαλούσαμε τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ να έρθει η Λευτεριά μας μια ώρα αρχύτερα. Ο ΘΕΟΣ με αξιώνει να το ζήσω αυτό ακόμη μία φορά, αλλά τώρα δεν έχω εκείνη την νεότητα να τα ξαναβάλω με τους Ούννους –τοκογλύφους. Και εσύ ρε παλληκάρι μου τι κάνεις?

Όλες τις νύκτες ξημεροβραδιάζεσαι στο διαδίκτυο και κυνηγάς τις ψηφιακές σκιές των οικονομικών κατακτητών της έρμης πατρίδας που την ξεπουλάνε μισοτιμής στα παζάρια τους. Νομίζεις δεν σε βλέπω τα βράδια που το φώς σου είναι αναμμένο μέχρι τα ξημερώματα. Οι σημερινοί κατακτητές ξέρουν καλά την δουλειά τους. Παγίδεψαν τον ανθό της σκεπτόμενης νεολαίας μας και του ¨έδωσαν¨ σαν όπλα το τηλεχειριστήριο και το πληκτρολόγιο. Μπορεί να γίνει πόλεμος με αυτά?? Ούτε κουνούπι σκοτώνεις!! Πάρε την κοπελιά σου , τους κολλητούς σου , τους συγγενείς σου και έξω από το σπίτι σου , εκεί έξω στη γειτονιά σου , γίνε κήρυκας και απόστολος της ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ από τα σκουπίδια που θέλουν να πνίξουν την ομορφιά της ζωής μας. Μην φοβάσαι τα ψοφίμια, μόλις ¨σηκωθείς¨ αμετάκλητα από τη καρέκλα σου , να ξέρεις κάτι σίγουρο ,θα τρίζουν οι καρέκλες των τοκογλύφων-τυράννων-παγιδευτών μας.

¨Μα κυρία Ευφημία και ειρηνικά κατεβήκαμε με σημαίες και πλακάτ και ξύλο φάγαμε και κοντέψαμε να πεθάνουμε από τα καπνογόνα¨
Αφού είσθε στουρνάρια ..καλά να πάθετε!! Καλά βρε παλληκάρι μου δεν ξέρεις την υπηρεσία ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ και φυσικά δεν εννοώ την γνωστή ταχυδρομική υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο γίνεται το κοινωνικό αντάμωμα της γειτονιάς και αυτό φέρνει το λαικό συναπάντημα στις πλατείες με ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και διεκδικούν. Σήμερα πολλά μας ενώνουν και ασήμαντα μας χωρίζουν γιατί οι περισσότεροι πήραμε διαζύγιο από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Αν κατέβαινε η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με καθαρούς διεκδικητές σαν αρχή σε εκλογές θα έβγαινε πρώτη δύναμη και αυτό θα γινόταν γιατί αυτά τα δύο σημαντικά πράγματα οι μέσα και οι έξω εχθροί , μάς τα στέρησαν επίτηδες.

Κοίταξε να δεις αυτό που δεν έγινε μέχρι σήμερα από εσάς τους ξύπνιους!! Το έκανε ήδη η δυστυχία και οι τραγωδίες που κτύπησαν τις ΠΟΡΤΕΣ των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια και ωρίμασαν το μυαλό τους για να διεκδικήσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.
Για σκέψου να κοιμάσαι Ελεύθερος και να ξυπνάς σκλάβος σε τοκογλύφους!! Είναι αποκρουστικό και ανυπόφορο.
Λοιπόν τελεία και παύλα, τα λαμόγια από μόνα τους τελείωσαν γιατί κατάντησαν τις ημέρες μας ληξιπρόθεσμες!!! 
Με κλειδάριθμο θα μπούνε φυλακή για να μπορέσουμε μετά να ρυθμίσουμε τις ζωές μας παστρικά και τίμια.
Τα λόγια της λεβέντισσας κυρίας Ευφημίας ήταν απανωτά χαστούκια πρώτα σε εμένα, που έγινα μάρτυρας αυτού του διαλόγου σε μία αυλή γειτονιάς ,αλλά πιστεύω ότι αλλοίωσαν και τον συνομιλητή της που μετά μου εκμυστηρεύθηκε, ότι από τα λόγια της σεβάσμιας γερόντισσας ενώθηκε για πρώτη φορά με την ζωντανή ιστορία αυτού του κατατρεγμένου τόπου. Επί πολλή ώρα μετά στο κεφάλι μου κουδούνιζε ένας παράξενος λογισμός που μου έλεγε ¨αυτοί που σπείρανε τραγωδίες σε αυτόν τον Αγιοτόκο χώρο θα θερίσουν ανεμοστρόβιλους¨ και αυτοί που σήκωσαν την νοητή μάχαιρα της κοινωνικής εξαθλίωσης εναντίον του αθώου λαού θα πάρουν ίδια γεύση κατά το ευαγγελικό ¨μάχαιρα έλαβες, μάχαιρα θα λάβεις¨

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
http://www.triklopodia.gr/2013/05/o_636.html