Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οπου λείπει το κράτος χορεύει η κτηνωδία


Οσα απάνθρωπα συνέβησαν στη Μανωλάδα με τους ατυχείς λαθρομετανάστες που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από «εκπροσώπους» των «εργοδοτών» τους δεν τιμούν την κοινωνία, το κράτος και την περιοχή. Παραπέμπουν σε αιματηρές σκηνές από ταινίες για τον δουλοκτητικό αμερικανικό Νότο ή την αποικιοκρατούμενη Ινδία. Συν τοις άλλοις, περνούν στο εσωτερικό της χώρας και στη διεθνή κοινότητα τα χειρότερα δυνατά μηνύματα: ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι ένας τόπος όπου βασιλεύει η κτηνωδία και ενθαρρύνεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για όλα τα παραπάνω βασικοί υπαίτιοι δεν είναι οι αυτουργοί των ένοπλων επιθέσεων, οι οποίοι πρέπει να τύχουν του δέοντος ποινικού κολασμού για τις πράξεις τους. Εκείνοι που φιλοτέχνησαν το πρόσωπο του τέρατος είναι οι ιθύνοντες που διαχειρίστηκαν τη μοίρα της χώρας την παρελθούσα εικοσαετία και άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους.

Υπουργοί Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως που παρέλαβαν κράτος και παρέδωσαν ξέφραγο αμπέλι. Γενικοί γραμματείς υπουργείων, επιθεωρητές εργασίας και εφοριακοί που τάισαν το θηρίο της κερδοσκοπίας μέσω του δουλεμπορίου.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «λειτουργοί» των ΜΜΕ, κυκλώματα δικηγόρων και πρόσωπα με απροσδιόριστες επαγγελματικές ιδιότητες που βοήθησαν πολύ στο ξεθεμέλιωμα της πατρίδας μας από την πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης.

Η λύση είναι τόσο απλή και τόσο εύκολη, ώστε να εντάσσονται αυτοδικαίως στη σπείρα των αποδομητών όλοι όσοι δεν την υλοποιούν. Η λύση, φυσικά, είναι η άνευ εξαιρέσεων, αστερίσκων και δικαιολογιών εφαρμογή των νόμων. Ακόμα και των πιο ατελών ή αμφισβητίσιμων.

Οι λαθρομετανάστες να απελαύνονται. Σε εκείνους που απασχολούν παρανόμως συνανθρώπους μας χωρίς χαρτιά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες αστικές και ποινικές κυρώσεις. Τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που κωφεύουν ενώπιον της εκκωφαντικής πραγματικότητας να απολύονται και να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο «πόθεν έσχες» και περιουσιακής κατάστασης. Οι πολιτικοί που συνήργησαν στη δημιουργία αυτού του χάους να αποδοκιμαστούν από τα κόμματα και τους εκλογείς.

Αλήθεια, η Αστυνομία, η Εφορία και η Επιθεώρηση Εργασίας δεν γνώριζαν τι συμβαίνει στη Μανωλάδα; Προς τι η έκπληξη;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ