Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Tο ξεπούλημα της Κύπρου απλά σχεδιάστηκε αλλιώς!


Πραγματικά ηρωική η απόφαση της Κυπριακής βουλής, θαυμασμός με διακατέχει για την αποκοτιά των Κυπρίων βουλευτών αλλά και για τον Κυπριακό λαό, τον οποίον επάξια αντιπροσωπεύουν αλλά όσοι πανηγυρίζουν για την απόφαση τους, «πλανώνται πλάνην οικτράν»! Είναι ξεκάθαρο στα μάτια μου πως ο σχεδιασμός των εχθρών του απανταχού Ελληνισμού και των ντίλερ της παγκοσμιοποίησης υπηρετείται στην Κύπρο απλώς με άλλη στρατηγική! Στην οποία ξεχωριστό και σατανικό ρόλο παίζει ο νέος «γιες μεν ηγέτης» της Κύπρου. Το γονάτισμα των Κυπρίων είναι προδιαγεγραμμένο. Απλώς η διαδικασία υλοποίησής του αλλάζει και σκοπεύει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους «ατίθασους» λαούς ότι δεν έχουν άλλη επιλογή, από την υποδούλωση στα κρυφά, στυγνά και μισάνθρωπα αφεντικά των εντολοδόχων Γερμανών καθώς και των ντόπιων υπηρετών τους.
Γιατί όμως είναι προδιαγεγραμμένο το ξεπούλημα; Πριν τις τελευταίες εκλογές, Ρώσοι μεγαλοεπενδυτές κατέθεσαν μεγάλα ποσά στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ως μέρος ιδιότυπου δανείου που θα βοηθούσε την Κύπρο, να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και να μην υποκύψει στα σχέδια των Γερμανών και της τρόϊκα έχοντας «πλάτες» στην όποια διαπραγμάτευση θα ακολουθούσε. Η Κυπριακή ξεπουλημένη ηγεσία όμως που προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές, συμφώνησε μυστικά με τους εντολοδόχους των Βρυξελλών, να προχωρήσει σε πρωτοφανές κούρεμα των καταθέσεων όλων των καταθετών, Παρασκευή βράδυ, καλώντας εκβιαστικά την Κυπριακή βουλή απλώς να την επικυρώσει! Προφανής ο σχεδιασμός ώστε να πληγούν αποκλειστικά οι Ρώσοι επενδυτές και να χαλάσουν οι σχέσεις με την Ρωσία αφού μετά τις βέβαιες αντιδράσεις του κόσμου, θα έφερναν το περίφημο σχέδιο Β όπου θα εξαιρούνταν οι καταθέτες ως 100000 αλλά θα αυξάνονταν το κούρεμα των ποσών άνω των 100000, από 9,9% σε 17%! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά αφού η δικαιοσύνη θα ήταν αυτονόητη και θα κατεύναζε τις αντιδράσεις.
Ο πρωτοφανής εκβιασμός όμως αιφνιδίασε και αναστάτωσε όλο τον Κυπριακό λαό που αντέδρασε έντονα και υποχρέωσε τους βουλευτές, να καταψηφίσουν την απόφαση και να αφήσουν να εννοηθεί πως ούτε την εναλλακτική πρόταση θα ψηφίσουν.
Η ξεπουλημένη Κυπριακή κυβέρνηση απέστειλε τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, να …διαπραγματευθεί το σχέδιο Β, με τον δικαιολογημένα εξοργισμένο Ρώσο πρόεδρο. Προφανής η υποκρισία αφού πρώτον ο Υπουργός, πριν ξεκινήσει το ταξίδι, για να πείσει την Ρωσική ηγεσία, ….παραιτήθηκε ενώ ο Κύπριος πρόεδρος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση! Είναι σαφές πως στριμώχτηκαν οι Ρώσοι αφού αν δεν αποδεχτούν τη βοήθεια προς την Κύπρο, θα «αποδειχτεί» η …υποκρισία τους να βοηθήσουν ενώ αν την αποδεχτούν, θα ανατραπεί αμέσως αφού θα την απορρίψει το Βερολίνο, η τρόϊκα και οι βουβές και πειθήνιες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση και μέχρι να βρεθεί λύση αποδεκτή στα πλαίσια της Ευρωζώνης, οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές σφίγγοντας τον κλειό της Κυπριακής οικονομίας και παρατείνοντας την ομηρία των εγκλωβισμένων Ρωσικών κεφαλαίων. Κάποια στιγμή το οικονομικό εμπάργκο θα «υποχρεώσει» τους Κύπριους «σωτήρες», «απογοητευμένοι και προδομένοι» από τη στάση των Ρώσων, να επιστρέψουν στην «μοναδική» λύση της αρχικής πρότασης των Γερμανών για κούρεμα των καταθέσεων. Τότε θα επιδειχτεί πρωτοφανής σκληρότητα από την τρόικα που θα καταστήσει σαφές σε όλους ποια είναι τα αφεντικά στην Ευρώπη!
Πολλοί, μεταξύ αυτών κι εγώ, συγκινήθηκαν αρχικά και από την ηρωική δήλωση του Κυπρίου Αρχιεπισκόπου, να προσφέρει ολόκληρη την Εκκλησιαστική περιουσία στο Κυπριακό κράτος! Ψυχραιμότερη σκέψη όμως με οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αφελή και εντελώς αψυχολόγητη (εύχομαι όχι πονηρή) ενέργεια αφού η Κυπριακή περιουσία, με διαρκή υπονόμευση, θα καταλήξει τελικά στα χέρια των αμείλικτων ξένων δανειστών.
Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά οι ξένοι δανειστές (όπως κι εγώ) είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν έχουν (έχουμε) το προορατικό χάρισμα αλλά γνωρίζουν το σημείο κλειδί όπως και στην Ελληνική κρίση. Ότι το 64% των Κυπρίων πολιτών, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, «ξορκίζει» την …επιστροφή στο (καταραμένο κι αυτό) Κυπριακό νόμισμα. Καμμία όμως λύση δεν μπορεί να βρεθεί χωρίς αυτή την βασική προϋπόθεση. Γι αυτό είναι επικίνδυνοι και πονηροί όσοι στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για την Κύπρο και την εμφανίζουν ως πρότυπο, τονίζοντας παράλληλα σε κάθε τόνο πως η όποια λύση και για την Ελλάδα θα προέλθει εντός της καταστροφικής για τους λαούς Ευρωζώνης!
Καληνύχτα λοιπόν και στην Κύπρο. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά όταν ο ηρωισμός ενός λαού αναχαιτίζεται από την εμμονή του φόβου της επιστροφής στο όποιο εθνικό νόμισμα, από πίσω κρύβεται απλώς το τέλος ενός προαναγγελθέντος θανάτου!
Δημήτρης

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/to-telos-tis-kuprou.html#ixzz2O99yALl4