Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο εκλεκτός του «καίει» τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream


Ο εκλεκτός του «καίει» τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream
 Σε συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ, το Newsbomb αποκαλύπτει σήμερα την πραγματική αιτία της ελληνικής αδιαφορίας (sic) απέναντι σε ένα έργο εξέχουσας γεωστρατηγικής σημασίας που θα αναβάθμιζε την Ελλάδα από απλό θεατή των όσων συμβαίνουν σε ρυθμιστή και ενεργειακό δίαυλο ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου.
Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή: Στις 29/1/2013, ο υπεύθυνος προγράμματος εκ μέρους της Κομισιόν Milosz Momot ειδοποιούσε τη μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, για την συνάντηση με την Gazprom επί τεχνικών θεμάτων για τον αγωγό Southstream και την καλούσε να πάρει μέρος.
Μάλιστα, στην επιστολή αναφερόταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης να θέσει και θέματα εκτός ατζέντας. Με λίγα λόγια, η πρόσκληση απευθυνόταν σε έναν ισότιμο εταίρο και όχι σε έναν απλό θεατή.
Αντί λοιπόν η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία, το υπουργείο ΠΕΚΑ μέσω του εκπροσώπου του Χαράλαμπου Πίπου αποφάσισε ότι η παρουσία της χώρας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συνάντηση είναι...περιττή.
Τότε εύλογα είχαμε αναρωτηθεί αν αυτές οι αποφάσεις είναι της παρούσας πολιτικής ηγεσίας ή μήπως επρόκειτο για απομεινάρια της προηγούμενης, καταστροφικής για την χώρα διακυβέρνησης.
Πλέον, με τα έγγραφα που σας παρουσιάζουμε σήμερα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες «άσους» της Ελλάδας κάηκε και αυτός με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου –έστω και παρασκηνιακά- να ανάβει το φιτίλι...
Ειδικότερα, η ολιγωρία της ελληνικής πλευράς αποδεικνύεται πως υποκινήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Γεώργιου Παπαρσένου, ο οποίος σημειωτέον διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση από την κυβέρνηση Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010.
Ο κ. Παπαρσένος, λοιπόν, σε εισήγησή του στις 15 Οκτωβρίου του 2012 για τον αγωγό SOUTH STREAM προς τον αρμόδιο υφυπουργό ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, παρουσίαζε το έργο σαν «καμμένο χαρτί», προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα της «βιαστικής πολιτικής πρωτοβουλίας» Καραμανλή – Πούτιν.
1
Η εισήγηση του κ. Παπαρσένου υιοθετήθηκε όπως αποδεικνύεται πλήρως και άκριτα από την ελληνική πλευρά, αφού ακόμα και οι κάθετα αντίθετες δηλώσεις του αναπληρωτή CEO της Gazprom στο Russia Today στις 21/11/2012, ο οποίος υποστήριζε ότι «μελετάμε σοβαρά την κατασκευή του τμήματος Ελλάδα – Ιταλία» δεν κατάφεραν να την ανατρέψουν.
Ο κ. Παπαρσένος με μία απλή εισήγηση συνέχισε –όπως φαίνεται από τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το olympia.gr- το έργο του «ευεργέτη» του.
Ο κ. Παπανδρέου, με την αναχαίτιση της συμφωνίας στρατηγικής σημασίας της κυβέρνησης Καραμανλή, την οποία έβαλε στο ψυγείο μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο, προκάλεσε ισχυρό πλήγμα όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Ρωσία αλλά κυρίως στα Εθνικά συμφέροντα.
Τα όσα αποκαλύπτουμε είναι εν μέρει αναμενόμενα, εάν θυμηθούμε τις αποκαλύψεις των Wikileaks ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα ήταν πολύ φιλικότερη προς τις μεθοδεύσεις του ξένου παράγοντα αλλά και τη λυσσαλέα αντίδραση των ΗΠΑ για την συμφωνία Πούτιν-Καραμανλή, στην οποία πολλοί αποδίδουν και την πτώση της κυβέρνησης.
Ωστόσο, αυτό που σε καμία περίπτωση δεν είναι αναμενόμενο και δημιουργεί ερωτηματικά είναι το ότι η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι έχει αλλάξει και που υποτίθεται ότι αναζητά επενδύσεις και πασχίζει για τη διάσωση της χώρας συνεχίζει με πρωτοφανή προσήλωση το καταστροφικό έργο των προκατόχων της.
Αν είναι λοιπόν έτσι, τότε να μην τρέχει και ο κ. Παπανδρέου στα ξένα. Ας τον φέρουμε πίσω και ας τον εγκαταστήσουμε εν «χορδαίς και οργάνοις» στο Μαξίμου.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/287619/o-eklektos-toy-kaiei-ti-symmetohi-tis-elladas-ston-south-stream#ixzz2NOBTVTzz