Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

SIEMENS –ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ! ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ!




Δώρα αξίας από τον γιο του Χριστοφοράκου στο σπίτι του Σαμαρά;
Γι’ αυτό είπε «θα κάτσουμε στα τέσσερα» στη Μέρκελ;
1993: Ο Μάνος είπε το «ΟΧΙ» στη Siemens και ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Ακόμη και αυτοί που χθες μιλούσαν για τη Siemens έπαψαν να ανοίγουν το στόμα τους!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ένα-ένα βγαίνουν στη φόρα τα στοιχεία που δείχνουν ότι Siemens προχωρούν χέρι-χέρι. Μια σχέση που κρατάει χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και όπως φαίνεται είναι αυτή που ώθησε τον Σαμαρά να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993. Η επίκληση του ονόματος των Σκοπίων ήταν μια καλή δικαιολογία, η οποία όμως δεν πείθει πια κανένα!
Ιδού τα στοιχεία που οδηγούν στο νήμα της σχέσης Σαμαρά-SIEMENS:

«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ SIEMENS »



Οι παρακάτω δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη ως Προέδρου του ΛΑΟΣ έγιναν σε ραδιοφωνικό σταθμό (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση του σκανδάλου SIEMENS από την εξεταστική επιτροπή της βουλής. 
Καρατζαφέρης: Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της SIEMENS. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από ‘κει και πέρα η οποιαδήποτε δικαιολογία δική του δεν πείθει. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι «ενδιαφερόμουνα για κάποιον συγγενή μου που ήταν στέλεχος της SIEMENS για να προωθηθεί».
Είπατε ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στις λίστες της SIEMENS;
Καρατζαφέρης: Βεβαίως. Στα τηλεφωνήματα, τα ραντεβού κ.λ.π. που έλεγε η κα γραμματεύς του ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Χριστοφοράκο. Η θέση του κ. Σαμαρά είναι η προώθηση ενός συγγενικού του προσώπου στην SIEMENS. Από ‘κει και πέρα όμως υπάρχει η λίστα των δώρων του κ. Χριστοφοράκου που χωρίζεται σε κάποιες κατηγορίες. Η υψηλότερη κατηγορία είναι αυτή που λέει 150 ευρώ σε ποτά που πηγαίνει σε υπουργούς. Και υπάρχει και μια άλλη κατηγορία SP μου φαίνεται, που δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, που πηγαίνει σε υψηλότατα πρόσωπα επιπέδου κας Αγγελοπούλου, επιπέδου εκδοτών, εις τα οποία μέσα, σε αυτό το επίπεδο των δώρων αναφέρεται και ο Πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ. Ο κ. Σαμαράς είχε σχέσεις με την SIEMENS, τώρα το τι είδους σχέσεις μπορεί να είχε. Εάν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι τα κεφάλαια της SIEMENS έγινε για να φύγει το 1993, αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν έχουν τύχει και κάποια διερεύνησης.
Πώς και δεν καλείται ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ να καταθέσει;
Εμμένουμε από την πρώτη μέρα αλλά και ο κ. Σήφης Βαλυράκης πάει την υπόθεση όλο και πιο πίσω. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν όλη την αλήθεια. Θέλουν την αλήθεια με δόσεις. 

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Η ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΕΚΕΡΗ (στέλεχος της SIEMENS και μπατζανάκης του Σαμαρά)!




Κλικ στις εικόνες
Ο Ευάγγελος Σέκερης, σημαίνον στέλεχος της Siemens είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Και ενώ η ειδική ανακρίτρια εφέτης κ. Μαρία Νικολακέα, τον κάλεσε στις 17 Μαΐου 2010 προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας, μετά από λίγο ειδοποίησε τηλεφωνικά την γραμματέα του Χριστοφοράκου (ο οποίος το είχε ήδη σκάσει στη Γερμανία), να μην πάει για κατάθεση. «Θα τον ειδοποιήσω εγώ πότε θα έρθει», είπε η ανακριτής και μέχρι σήμερα ο κ. Σέκερης ο οποίος φέρεται να είναι μπατζανάκης του Α. Σαμαρά, δεν έχει κληθεί για κατάθεση! Για ποιο λόγο; Μεσολάβησε κάτι και εμπόδισε αυτή την κατάθεση;
Ο ιστότοπος «alithiastofos» αναφέρει την αλληλουχία των γεγονότων που κατέληξαν στο… θάψιμο της υπόθεσης και της μη κλήσης Σέκερη: «…μεσολαβεί η κλήτευση του κ. Σέκερη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου εκεί η ΝΔ και ο κ. Βαλυράκης, πρόεδρος της επιτροπής, όπως προκύπτει από τα πρακτικά προσπαθούν να πείσουν τον Σέκερη πως για όλα τα κακά ευθύνεται η Σήμενς και ο κ. Μητσοτάκης . Στη συνέχεια η ειδική ανακρίτρια εφέτης, κ. Μαρία Νικολακέα καλεί τον Ευάγγελο Σέκερη προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στις 17 Μαΐου 2010». Κλήση η οποία …ανακλήθηκε και η υπόθεση Siemens βαλτώνει στο γραφείο της ειδικής Ανακρίτριας»!

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Ο Σαμαράς παζάρεψε και αποφάσισε να μας ρίξει. Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και το ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα. Υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία»
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης λίγο πριν από τις εκλογές που προκάλεσε ο Α. Σαμαράς το 1993, ανέφερε σε συνέντευξή του τους λόγους που ώθησαν τον Σαμαρά στο να ρίξει τη κυβέρνησή του: «Παζάρεψε δεν ξέρω τι και πως, εννοώ παζάρεψε προς πολιτικές κατευθύνσεις και τελικά απεφάσισε να μας ρίξει. … Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και το ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ, εναντίον της οποίας, άλλωστε, εκτίθενται καθημερινώς προσωπικά».

ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΝ.;
«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑ»
Ο Καραβέλας, από τα σημαντικότερα στελέχη της SIEMENS καταζητείται ως φυγόδικος. Λέγεται ότι υπήρξε χρηματοδότης της Πολιτικής Άνοιξης του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς μετά την αποχώρησή του από την ΝΔ.
Το site «alithiastofos» γράφει: «O Αντώνης Σαμαράς προετοίμαζε μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2010 την υπερασπιστική του άμυνα στο σκάνδαλο της Σήμενς, που εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκότανε σε εξέλιξη. Λίγους μήνες πριν, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ και γνώριζε πολύ καλά πως θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μπλεγμένος σε υπόθεση μιας εταιρείας, με την οποία διατηρούσε σχέσεις από το ΄89.
Ερώτηση πρώτη: Τον Ηλία Γεωργίου (Ρόδου 56Α – Κηφισιά) και τον Χρήστο Καραβέλα (Υακίνθων 7 – Εκάλη – 210-8136….,απαντάει η Μάρθα η σύζυγος…) τους γνώριζε; Ας μας απαντήσει!
Ερώτηση δεύτερη: στις 13 Μαρτίου 2010, ο δημοσιογράφος κ. Χαρβαλιάς και η Εφημερίδα «Έθνος», φτιάχνουν κλίμα υπέρ Σαμαρά με το σχετικό άρθρο μέσω του οποίου ουσιαστικά προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το μεγάλο κακό που έρχεται…!!! (δηλαδή το e-mail του μπατζανάκη)»!

Ο ΜΑΝΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ SIEMENS ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


Τη προσφορά στη σύμβαση-μαμούθ για το 1.100.000 ψηφιακές γραμμές που είχε κάνει η SIEMENS για τον ΟΤΕ, απέρριψε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Μάνος ο οποίος προτίμησε την προσφορά Ιαπωνικής εταιρείας. Στις 27/8/1993 επιστολή της SIEMENS προς τον υπουργό αποβαίνει άκαρπη για τους Γερμανούς οι οποίοι με νέα επιστολή στις 30/8/1993 ζητεί προσωπικά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαινόταν διατεθειμένη να υποκύψει και θα προχωρούσε τη σύμβαση με τους Γιαπωνέζους. Μετά από λίγες ημέρες ο Σαμαράς έριξε τον Μητσοτάκη και η σύμβαση έκλεισε με την SIEMENS!
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΙAΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
Και ενώ η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής καταλογίζει 2 δις ευρώ στην SIEMENS για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου να επιλύσει εξωδικαστικά το θέμα. Η υπόθεση όμως σύρεται και φτάνει στα χέρια της κυβέρνησης Σαμαρά και ο κ. Στουρνάρας κλείνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις 23/8/2012 ώστε να συναντηθεί στις 24/8 ο Σαμαράς με την Μέρκελ και να …δώσει χαρτί και καλαμάρι λογαριασμό στην καγκελάριο ότι η αποστολή επετεύχθη! Είναι έτσι κύριε Πρωθυπουργέ;
ΔΩΡΑ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ




Όπως αποκαλύπτει το makeleio.gr δώρα μεγάλης αξίας στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Τα τιμολόγια που έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της Γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, πήγαιναν ως «δώρα» στον τότε επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης, στην βίλα του στη Κηφισιά!
Ενδεικτικά παραθέτουμε τρία, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Makeleio. Σε ξεχωριστές χρονολογίες. Ιανουάριος 2002, Δεκέμβριος 2005, Δεκέμβριος 2007. 

ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Ο Πάνος Καμμένος το περασμένο Σάββατο, στο προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» εξέφρασε τη δημόσια δυσφορία του προς τον Παναγιώτη Αποστόλου ο οποίος τόλμησε να μιλήσει για τους πραγματικούς λόγους (βλέπε Siemens) που οδήγησαν τον Σαμαρά να ρίξει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993. Ο κ. Καμμένος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι αυτά είναι …περασμένα- ξεχασμένα! Η Siemens …ξεχασμένη κύριε Καμμένε; Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», έβγαζε …λαγούς στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τη Siemens. Αναφερόταν στο μαύρο χρήμα και στους λογαριασμούς Γεωργίου- Καραβέλα. Ο πρώτος κατέβαλλε 700.000 ευρώ χρηματική εγγύηση και ο δεύτερος είναι φυγόδικος.
Το olympia.gr αποτυπώνει την « προφητική» όπως την χαρακτηρίζει ομιλία Καμμένου στην εξεταστική για τη Siemens:
«“Κλείνω λέγοντας, κύριε Πρόεδρε, ότι από τη μελέτη της δικογραφίας προκύπτει πως από λογαριασμούς «μαύρων» χρημάτων δεν έχει κανένας μέχρι τώρα -και αναφέρομαι και στη δικαιοσύνη- ασχοληθεί με τους λογαριασμούς Γεωργίου, όπως επίσης και με τους λογαριασμούς Καραβέλα.”
Πως η “τρομοκρατία” συναντιέται με τις μεγάλες μπίζνες που τις πληρώνει ο λαός.
Πως τα 45άρια δουλεύουν για τα λαμόγια που ληστεύουν τον δημόσιο πλούτο. Αυτή είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας σε μία παράγραφο:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, λόγω της παράτασης των εργασιών αυτής της Επιτροπής μέχρι τις 30/9 κι επειδή τα συμφέροντα είναι τεράστια, τα οποία πλήττονται και θίγονται από τη λειτουργία αυτής της Επιτροπής και του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα, εγώ θέλω να κάνω δημοσίως την παράκληση να προχωρήσουμε με πυκνούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν -υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ήδη- να μπούμε και στον ΟΣΕ, να μπούμε και στα νοσοκομεία, να μπούμε και στο Υπουργείο Πολιτισμού κι από εκεί και πέρα να καλέσουμε όποιους πρέπει να καλέσουμε και να κάτσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όμως όσο περνάει ο καιρός θα οργανώνονται τα συμφέροντα και θα πλήττεται η Επιτροπή, είτε μέσω πληρωμένων κονδυλοφόρων, που χρησιμοποιούν ως συμβούλους οι εταιρείες, είτε με άλλους τρόπους που φοβούμαι ότι θα είναι πολύ πιο επώδυνοι και για το δημοκρατικό μας πολίτευμα..
Τα συμφέροντα τα οποία θίγουμε, οι επιχειρηματίες οι οποίοι κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν που συμμετείχαν στη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος, οι πολιτικοί οι οποίοι πλούτισαν μέσω αυτής της υποθέσεως έχουν κάθε συμφέρον να διαλύσουν την Επιτροπή και θα το κάνουν με οποιονδήποτε τρόπο.
Θυμάστε την Επιτροπή της ΑΓΕΠ και τι έγινε με την Επιτροπή της ΑΓΕΠ που πυροβολήθηκε ο Πρόεδρος μετά την αποστολή στην Ιταλία του κλιμακίου για την ΑΓΕΠ -αυτό το λέω για εκείνους που δεν συμμετείχαν τότε στη Βουλή- και ο Βρανόπουλος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη.
Δεύτερον, κύριε Πρόεδρε, προέκυψαν στοιχεία σοβαρά σε σχέση με την κατάθεση του κ. Φλέσσα. Ο κ. Φλέσσας εδώ, αφού μας ανακοίνωσε τις διεθνείς του συμμαχίες, αφού αρνήθηκε αυτά τα οποία περιέχονται μέσα στο διαδίκτυο, μας είπε ότι δεν έχει καμμία σχέση με MediaTraining.
Θέλω, λοιπόν, να καταθέσω στην Επιτροπή την εταιρεία MediaTraining Α.Ε. Επικοινωνίας και Στρατηγικής, η οποία δεν έχει σχέση με τη Civitas, με Πρόεδρο τον κ. Φλέσσα Γεώργιο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, μέλος του Δ.Σ. την κυρία Γιαννακοπούλου Λυδία και προϊστάμενο λογιστηρίου -έχει σημασία αυτό- την κυρία Χρονοπούλου Παγώνα, με έδρα το Χαλάνδρι και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 999635130, προκειμένου να συμπεριληφθεί και αυτή στις έρευνες, διότι αυτή η εταιρεία φέρεται να έχει την ίδια έδρα και τα ίδια πρόσωπα με την εταιρεία Civitas.
Τρίτον, να ελεγχθεί παράλληλα η εταιρία Stratacom ΑΕ Στρατηγικής -Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 999631222, όπου ενώ είναι διαφορετικός ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, η έδρα παραμένει ίδια, το Χαλάνδρι και προϊστάμενος λογιστηρίου -κατά περίεργο τρόπο πάλι- η κυρία Χρονοπούλου Παγώνα.
Αυτές οι εταιρίες να ελεγχθούν παραλλήλως με τις εταιρίες Civitas Βουλγαρίας, Civitas Ρουμανίας, τη θυγατρική στην Τουρκία και όλες αυτές τις διακινήσεις των μεγάλων πρότζεκτ.
Προκύπτει ακόμα, κύριε Πρόεδρε, ότι εδώ έχουμε και συμμετοχή -που δεν μας το αποκάλυψε εδώ ο κ. Φλέσσας- της εταιρίας αυτής πιθανώς και σε άλλα μεγάλα πρότζεκτ, όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που από δημοσιεύματα φέρεται -δεν το ξέρω αυτό- να έχει εισπράξει ένα εκατομμύριο ευρώ η συγκεκριμένη εταιρία, προκειμένου να κάνει το κλίμα για την προώθηση του αγωγού που χθες ακυρώθηκε. Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι άλλο ένα εκατομμύριο πετάχτηκε από τα δημόσια ταμεία στον κάλαθο των αχρήστων.
Καταθέτω τους ισολογισμούς της εταιρίας Stratacom ΑΕ Στρατηγικής, MediaTraining ΑΕ, όπως επίσης και της εταιρίας Civitas από τα έτη 2002 μέχρι σήμερα. Αυτό το κάνω, διότι εδώ προκύπτει μια τεράστια αύξηση του τζίρου. Έχουμε μια αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2005 μέχρι το 2008.
Ενδεικτικά σας λέω ότι το 2006 ήταν 6.955.000 ευρώ, το 2007 -μόλις δηλαδή ξεκίνησε η ιστορία αυτή των «μαύρων» ταμείων, ήταν η χρονιά αυτή που υπήρχαν και τα δημοσιεύματα- ήταν 11.323.000 ευρώ. Τα καταθέτω στην Επιτροπή να μοιραστούν στους συναδέλφους αυτά τα συγκεκριμένα.
Κλείνω λέγοντας, κύριε Πρόεδρε, ότι από τη μελέτη της δικογραφίας προκύπτει πως από λογαριασμούς «μαύρων» χρημάτων δεν έχει κανένας μέχρι τώρα -και αναφέρομαι και στη δικαιοσύνη- ασχοληθεί με τους λογαριασμούς Γεωργίου, όπως επίσης και με τους λογαριασμούς Καραβέλα.

Συμφωνώ με αυτά που είπε προηγουμένως και ο συνάδελφος του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλης, όμως εδώ πρέπει να προχωρήσουμε και στη διερεύνηση του «μαύρου» χρήματος. Ο Γεωργίου φέρεται να είναι ο προκάτοχος του Μαυρίδη και φέρεται να έχει διακινήσει τεράστια ποσά, μάλιστα με εμπλοκή και χρηματιστών τότε και εμπλοκή προσώπων, τα οποία ξανασυναντούμε αργότερα. Ας μπει, λοιπόν και αυτό προς τα αιτήματά μας προς το ΣΔΟΕ».
Σήμερα ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να θεωρεί ότι η υπόθεση είναι… περασμένα-ξεχασμένα. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στην παρουσία του βιβλίου του αντί να επαναλάβει όσα έλεγε για τους λόγους που τον έριξε ο Σαμαράς, έτεινε χείρα συνεργασίας με τον Πρωθυπουργό (βλέπε υπουργοποίηση Κυριάκου-Ντόρας)!
"Ελεύθερη Ώρα"
http://www.triklopodia.gr/2013/03/siemens.html