Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από Sprider Stores και Χατζηϊωάννου


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από Sprider Stores και ΧατζηϊωάννουΑίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, υπέβαλε χθες η Sprider Stores ΑΕ και σήμερα το πρωί η Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ, ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sprider Stores ΑΕ, η υποβολή της αίτησης κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.
Η εισηγμένη εταιρεία Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ότι η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ για σήμερα 9 Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσωρινή αναστολή των μετοχών, κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας. Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.
Στο μεταξύ, η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Tα καταστήματα Alex Pak έχουν περιοριστεί σε 17 σε όλη την Ελλάδα, από 33 που ήταν αρχικά, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, είναι 137, από 870 που ήταν αρχικά.
ethnos.gr