Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

SZ: Οι Έλληνες επιλέγουν τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη!

«Το βάσανο της επιλογής για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung για τις...
SZ: Οι Έλληνες επιλέγουν τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη!
επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η εφημερίδα απαντά σε όσους ισχυρίζονται ότι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές που θα προκαλούσαν πολιτική αστάθεια:
«Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση στο τέλος του 2009, είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη του λαού. Την τελευταία φορά που οι εκλογείς προσέφυγαν στις κάλπες, το φθινόπωρο του 2009, έδωσαν τη νίκη σε ένα κόμμα που το σλόγκαν του ήταν «λεφτά υπάρχουν». Από τότε η ζωή των ανθρώπων έγινε πάρα πολύ δύσκολη. Το ότι μπορούν τώρα να ψηφίσουν είναι καλό. Και ακόμα καλύτερο θα ήταν αν δεν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη».
DiePresse: 9,39 ευρώ για κάθε ψήφο
 «Οι παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων» είναι ο τίτλος ενός καταγγελτικού δημοσιεύματος στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία σημειώνει πως οι επιχορηγήσεις προκαλούν τη μήνη του αρχηγού των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο και σημειώνει: «9,39 ευρώ για κάθε ψήφο: τόσα είναι τα χρήματα που πήρε κάθε ελληνικό κόμμα το 2010 σε κρατικές επιχορηγήσεις. Το ποσό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο των κρατών της ΕΕ και δεν είναι καθόλου καλός οιωνός πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η πολιτική τάξη της χώρας δεν φαίνεται να έχει συνείδηση του προβλήματος. Και όποιος πιστεύει ότι κυρίως οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί που ευθύνονται για την οικονομική δυστυχία της χώρας τους θα προχωρήσουν τώρα αποθαρρυμένοι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Οι περισσότεροι βουλευτές ψήφισαν πριν μερικές ημέρες νέες επιχορηγήσεις των κομμάτων ύψους 29 εκ ευρώ. Και όλως τυχαίως μόνο για τα κόμματα που εκπροσωπούνται ήδη στο κοινοβούλιο».

Πηγή: DW
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=41507&category_id=99