Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κίνδυνος να μην υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις του ΙΚΑ σύντομα - Mόνο μέσα στον Ιανουάριο φαγώθηκε το 50% της κρατικής επιχορήγησης για το 2012

Anti-ntp: Ένα άτομο από την διοίκηση του ΙΚΑ βγήκε στο EXTRA3 και είπε πως το ταμείο έχει αποθεματικά μέχρι το 2060. Πως γίνεται να μην έχει το ταμείο να πληρώσει;

Λεφτά στο ΙΚΑ... δεν υπάρχουν και ο κίνδυνος να μην έχει ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας χρήματα για να πληρώσει τις συντάξεις, είναι πιο ορατός από ποτέ...
άλλοτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους!

Τα ασφαλιστικά ταμεία «αιμορραγούν», οι ασφαλιστικές εισφορές δεν πληρώνονται και το... ντόμινο συμπαρασύρει και τον προϋπολογισμό του 2012! Πως; Αυξάνονται οι ανάγκες για κρατική βοήθεια.

Μέσα στον Ιανουάριο, το ΙΚΑ έχει απορροφήσει το 50% των χρημάτων που πρέπει να πάρει ως κρατική επιχορήγηση! Έχει δηλαδή ήδη πάρει 1,08 δισ. από τα συνολικά 2,15 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012.

Και αφού μόνο τον πρώτο μήνα του ’12 απορροφήθηκε το 50% της κρατικής επιχορήγησης, τους επόμενους μήνες θα χρησιμοποιηθούν και τα υπόλοιπα. Και μοιραία, κάποια στιγμή, το ταμείο θα αδειάσει. Και αν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερη κρατική βοήθεια, οι συντάξεις δε θα είναι δυνατόν να πληρωθούν!

Η μείωση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του ΙΚΑ. Το Ίδρυμα δε μπορεί να προχωρήσει σε πράξεις ρέπος, βάζοντας ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή του.
Και περιμένει την αντικατάστασή τους με νέα ομόλογα. Αλλά αυτό θα γίνει μετά τις 7 Μαρτίου, όταν θα ληφθεί και η απόφαση για το «κούρεμα».

Και όλα αυτά γιατί τον Ιανουάριο ο προϋπολογισμός του κράτους εμφάνισε «μαύρη τρύπα» 1,35 δισ. ευρώ. Όλα αυτά προκαλούν νέους πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο και φόβους στους πολίτες ότι έρχονται και νέα μέτρα. Που θα έρθουν το αργότερο τον Ιούνιο, αν η «μαύρη τρύπα» διευρυνθεί τους επόμενους μήνες.

Όλα αυτά την ώρα που γινόμαστε... Βουλγαρία, με τον κατώτατο μισθό να φτάνει πια τα 511, για νέους κάτω των 25 χρόνων και τα 568 ευρώ για τους υπόλοιπους, το επίδομα ανεργίας να κατρακυλά στα 359 ευρώ, που σημαίνει ότι ένας άνεργος θα πρέπει να ζήσει με 12 ευρώ την ημέρα!
πηγή
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/m-50-2012.html#more