Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Θρασύτατη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Θρασύτατη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας
Απύθμενο είναι το θράσος του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή της ηγεσίας του, αφού φοβούμενη τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τους τρόπους διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ,  καλεί τους εκπαιδευτικούς «να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου»!
Καταδεικνύοντας ότι ουδόλως έχουν συνειδητοποιήσει – ή μάλλον δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν – οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου το μέγεθος της ανέχειας στην οποία έχουν οδηγήσει τα πρόσφατα μέτρα και τους εκπαιδευτικούς, τους αποκαλούν – και πάλι – συντεχνία.
«Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό “εγώ”» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τους. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούν τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζοντας ότι «Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο». Και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι επικαλούνται την ιστορία για να δώσουν μαθήματα ενότητας προς τους εργαζομένους: «Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό»!
http://www.kentrinews.gr/%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%8d%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85/