Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Υπερ Τατούλη η Έλσα!Τους ενώνουν οι αντιλήψεις για την εξωτερική πολιτική και τις μειονότητες. « Με Σύμμαχο Εσένα


Η Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε χτες “

Ψηφίζω κατά συνείδηση.

Τι θα κάνω δημόσια ως βουλευτής της ΝΔ, είναι αυτό που κάνω ήδη. Δηλαδή υποδέχομαι, συνάντησα στην Τεγέα, στην Αργολίδα τον κ. Δράκο, τον χαιρετώ, μιλάω δύο φορές στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα του νομού μου και λέω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, τώρα η διεισδυτικότητά του στην κοινωνία της Πελοποννήσου έχει απέναντι έναν ισχυρότατο αντίπαλο τον οποίο εγώ δεν προτίθεμαι να «ξεσκίσω». Ένα φίλο, συνεργάτη, συμπολεμιστή”.

Είναι απόλυτως φυσιολογικό να μιλά με τόσο θερμά λόγια για αυτόν μιας και οι δυο είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που φαίνεται να έχουν πολύ διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της “μακεδονικής μειονότητας” από την πάγια θέση της χώρας μας.

αντιγράφω από το φιλοσκοπιανό ιστολόγιο abecedar που πρόσκειται στους κύκλους του Ουράνιου Τόξου

http://abecedar.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html

Το περιστατικό έγινε πριν τρία χρόνια. Δείχνει με τον πιό χαρακτηριστικό τρόπο το κόμπλεξ της Ελλάδας απέναντι στην μακεδονική μειονότητα. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» Κυριακή 22 Απριλίου 2007 .

——

ΒΗΜΑτοδότηs

Κυριακή 22 Απριλίου 2007

Τέντωσε τη χορδή του τόξου του, ζύγισε το πάρθιο βέλος του και σημάδεψε κατάστηθα την κυρία Ελσα Παπαδημητρίου. Ο κ. Θ. Πάγκαλος συνήθως είναι αβρός με τις κυρίες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπήκε ανάμεσά τους ένα… ουράνιο τόξο. Ουράνιο ξεουράνιο, ο κ. Πάγκαλος στόλισε για τα καλά τη συνάδελφό του εις άπταιστον γαλλικήν (δεν σας τα μεταφέρω αυτολεξεί διότι θα κοκκινίσετε ως τις ρίζες των μαλλιών σας!). Και να σκεφθείτε ότι το ταξίδι των ελλήνων βουλευτών, μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκίνησε ανέφελα, σαν σχολική εκδρομή. Οι βουλευτές, ανάμεσά τους, εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές, οι κκ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Νάσος Αλευράς, Ν. Νικολόπουλος, οι κυρίες Μαρία Δαμανάκη, Νόρα Κατσέλη κ.ά., απήλαυσαν δύο ηλιόλουστες ημέρες στα καλντερίμια και στα κανάλια του Στρασβούργου προτού ξημερώσει η αποφράδα ημέρα…

Τον σαματά ξεκίνησε ένας ολλανδός σοσιαλιστής βουλευτής, ο κ. Ερικ Γιούργκενς, ο οποίος κατέθεσε πρόταση περί της προστασίας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Την πρόταση συνυπέγραφαν Σοσιαλιστές και Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές. Ο κ. Πάγκαλος αντέδρασε έντονα προς τους ξένους. Το τι έκανε όταν τον πλησίασε η κυρία Παπαδημητρίου για να του πει ότι «καλόν είναι να συναντηθούν οι έλληνες βουλευτές με τους εκπροσώπους του γνωστού Ουράνιου Τόξου, που είναι τώρα στο Στρασβούργο», εξηγώντας ότι «πρόκειται περί ευρωπαϊκού κόμματος που ανήκει στην Ομοσπονδία Μειονοτήτων», το αφήνω στη φαντασία σας. Ενα μόνο θα σας πω: Απείλησε ότι θα την καταγγείλει στη Βουλή και της δήλωσε ότι συνάντηση με το Ουράνιο Τόξο ισούται με αντεθνική πράξη. Η βουλευτής της ΝΔ την επομένη συναντήθηκε με τους… εχθρούς του έθνους. Ελα όμως που παρών ήταν και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Νάσος Αλευράς, ο οποίος θεώρησε ότι δεν ήταν καθόλου ευγενικό να αρνηθούν την πρόσκληση!

Το μυαλό του κ. Πάγκαλου είχε «κολλήσει» στον Γιούργκενς, γι’ αυτό και ο νεότερος συνάδελφός του τη γλίτωσε (μόνο) με νουθεσίες και μάλιστα σε γαλλικό καφέ. «Μα πώς τα γύρισε έτσι και από φιλέλληνας έγινε αντίπαλος;» έλεγε ξανά και ξανά. Ωσπου θυμήθηκε! «Αυτός είχε αρραβωνιάσει την κόρη του με τον αδελφό τού…» (είπε το όνομα γνωστού πλην γκαφατζή κυβερνητικού παράγοντα). «Φαίνεται θα άλλαξε στάση απέναντί μας όταν η κόρη του χώρισε τον έλληνα λεβέντη και κατέθεσε αγωγή εναντίον του επειδή την έσπαγε στο ξύλο…»!

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=180499&ct=76&dt=22/04/2007#ixzz0lwTZZjp9

υπενθυμίζω το άρθρο για τις θέσεις Τατούλη στο ζήτημα

http://tinyurl.com/3xunhtk

Go to fullsize image

Πέτρο με αφορμή το άρθρο σου στις 10 Μαρτίου 2009 με τίτλο “Η «big babble» του ειδικού μας βάρους στη διεθνή σκηνή” θα ήθελα να σου υποβάλλω μερικές ερωτήσεις

  1. αναφέρεις “Δεν είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα να συνεχίζουμε να μιλάμε με όρους παρωχημένους, εθνικιστικούς και άκρως επικίνδυνους.”; μπορείς να μου εξηγήσεις ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι όροι;
  2. μιλάς για “Ποιος αγνοεί ότι όλο και πιο έντονα γίνεται σήμερα κουβέντα για την κατάσταση της τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στις βόρειες περιοχές της χώρας μας; Εννοείται ότι δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα.” από όσο γνωρίζω στην πατρίδα μας με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζεται μονάχα η μουσουλμανική μειονότητα. Αμφισβητείς τη συνθήκη της Λωζάνης; Πιστεύεις ότι υπάρχουν Εθνικά Μακεδόνες ;γιατί έτσι φαίνεται από το άρθρο. Τι γνώμη έχεις για το Ουράνιο Τόξο; Kατανοείς ότι έτσι δίνεις επιχειρήματα στην άλλη πλευρά να πει ότι να ένας βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης ασπάζεται τις θέσεις μας;
  3. αναφέρεις επίσης “Η ιστορία με το Βουκουρέστι είναι πολύ πρόσφατη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί” Θεωρείς ότι το βέτο του Βουκουρεστίου ήταν άχρηστο. Να υποθέσω λοιπόν ότι θα ήσουν υπερ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα;

(πηγή http://e-rooster.gr/03/2009/1254)

Τέλος τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευθεί άρθρο σας στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο “”Αντιαμερικάνικη Υστερία…”. Σήμερα νιώθεις περήφανος για το τότε άρθρο σου με βάση την κατάσταση στο Ιρακ; Ίσως αυτή η θέση υποστήριξης προ την πατρίδα του ΓΑΠ να είναι ένας ακόμα λόγος για την υποστήριξη του.

Τα προηγούμενα ερωτήματα απευθύνονται και στον Γιώργο Καρατζαφέρη μιας κι ο λαός υποτίθεται είναι ένα άκρως πατριωτικό κόμμα κι ο Γιώργος έπαιζε δυνατά κάποτε το χαρτί του αντιαμερικανισμού.

Ο λαός στην περιφέρεια που θα κατεβείτε έχει έντονα αναπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα, δικαιούται λοιπόν να πληροφορηθεί αυτές τις θέσεις σας.

Ξέρει πολύ καλά τι στηρίζει η Έλσα. Μόνο απώλεια δεν είναι οι αποχωρήσεις στελεχών με τέτοιες ενέργειες. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ



Υπερ Τατούλη η Έλσα!Τους ενώνουν οι αντιλήψεις για την εξωτερική πολιτική και τις μειονότητες. « Με Σύμμαχο Εσένα