Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οκτώβριος του 2006 όλα τα κανάλια μιλούν για την μεγάλη απεργία των δασκάλων. Απεργία διαρκείας που τερματίστηκε μετά τις δημοτικές εκλογές και αφού κράτησε 40 ημέρες. Όλο αυτό το διάστημα ο «στρατηγός» Μπράτης, πρόεδρος της ΔΟΕ, γυρνώντας κυριολεκτικά από κανάλι σε κανάλι, δύο και τρεις φορές την ημέρα καλούσε τους στρατιώτες, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, να σταθούν στις επάλξεις και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τον κλάδο( «να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια με το μισθό μας «) και το υπόλοιπο του επιδόματος των 176 ευρώ, που δεν είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στις συναντήσεις με την τότε υπουργό κ Γιαννάκου υπήρξε διαφωνία ως προς τον τρόπο καταβολής του ποσού. Η υπουργός, αν θυμάμαι καλά, πρότεινε να δοθούν σε έξι δόσεις γιατί τότε δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά το κράτος, όμως ο «στρατηγός» μας ήταν ανένδοτος -τρείς δόσεις ή συνεχίζουμε- και φτάσαμε σε 6 εβδομάδες απεργία.

Και έφτασε το 2010 και ακούμε καθημερινά για μειώσεις μισθών, άρση μονιμότητας για, για…….. για και ο «στρατηγός» πουθενά. Εξάλλου τα μέτρα αυτά τα παίρνει η «καλή» κυβέρνηση, η οποία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα λες και η προηγούμενη είχε.

Και ευτυχώς που υπάρχει η δύναμη της εικόνας (ίσον με χίλιες λέξεις) για να μην ξεχάσουμε τον μεγάλο αγώνα του 2006. Εξάλλου φρόντισε να μας τον υπενθυμίσει ξανά τον Ιούνιο του 2007 με το DVD που έδειξε στο συνέδριο των αντιπροσώπων.

Οι σκέψεις, συνειρμοί και σχόλια των συναδέλφων.



Αντωνιάδης Αναστάσιος

Αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ

Δυτ. Μακεδονίας