Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ: «Μαγειρεύουν» νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

ΣΟΚ: «Μαγειρεύουν» νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο
Ζητούν νέες γραπτές εγγυήσεις από τη ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προλειαίνοντας τον δρόμο για ένα νέο, τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα.
Η συνάντηση στις Βρυξέλλες «πρωτοστατούντος» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε αλλά ΧΩΡΙΣ να έχει προσκληθεί εκεί ο καθ' ύλην αρμόδιος Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, καταδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την χώρα μας λαμβάνονται από τους δανειστές μας εν τη απουσία της Ελλάδας.
Το ίδιο έργο είδαμε να παίζεται και το Νοέμβριο του 2012 όταν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ τσακώνονταν για το ελληνικό χρέος με την ελληνική πλευρά να αποποιείται πάσας ευθύνης, και να λέει το αμίμητο ότι...δεν εμπλέκεται σε μία διαμάχη που αφορά την ίδια!
Επιτρέποντας έτσι στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν ως δεδομένο ότι έχουν την λευκή εξουσιοδότηση να λαμβάνουν τις μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα χωρίς να ακούν καν την γνώμη της Ελλάδας. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση δεν μιλάμε απλά ότι δεν εκλήθη ο εκπρόσωπος της χώρας μας, αλλά της χώρας που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
neo mnimonio
Την ώρα που τέτοιες αντιθεσμικές συμπεριφορές από μέρους των Ευρωπαίων δείχνουν την έπαρση και την αλαζονεία με την οποία μεταχειρίζονται την χώρα μας, δηλαδήσαν κοινοί τοκογλύφοι, το Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να γράφεται ώστε τον Ιούνη, μετά τις ευρωεκλογές και το πέρας της ελληνικής προεδρίας, να ...«φορεθεί καπέλο» στην Ελλάδα.
Όπως όλα δείχνουν αυτό θα αποτελέσει και την κορύφωση του πολιτικού «δράματος» στην Ελλάδα, αφού οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προσανατολίζονται να επαναλάβουν τα όσα είχαν κάνει το Νοέμβριο του 2011ζητώντας δεσμευτικές εγγυητικές επιστολές από τους αρχηγούς το δύο τότε μεγαλύτερων κομμάτων εξουσίας.
Στο παιχνίδι αυτό σκοπεύουν να εμπλέξουν τώρα και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώςετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα και να εκδώσουν νέα τελεσίγραφαπρος το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, αντίστοιχα με εκείνα που είχαν εκδώσει τότε περί του ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή χρεοκοπία.
soible
Η απόφαση φέρεται να έχει ληφθεί ήδη από τον Σόιμπλε και τους Βορειοευρωπαίους ώστε το Νέο Μνημόνιο να αποτελέσει μία νέα προσπάθεια να καμφθεί κάθε αντιμνημονιακή αντίσταση στην χώρα. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε πάντως είναι ότι ακόμα και στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο Τσίπρας, τότε δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε αυτόματα στις εκλογές ή την χρεοκοπία. Οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι ενισχυμένη των 180, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες εξαιτίας του νέου Μνημονίου.
Το ανησυχητικό πάντως είναι ότι οι δανειστές μας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν την Ελλάδα στην ησυχία της, ώστε να προσπαθήσει να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη. Αντ' αυτού είναι σαν οι ίδιοι να πυρπολούν αυτά που κάθε φορά η Ελλάδα χτίζει.