Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

'' Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ , ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΝΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ....''‏




Αγαπητοί φίλοι, φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 560 χρόνια από την άλωση της Βασιλεύουσας. Φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του ο μεγάλος κανόνας, η τιμωρία, του γένους μας από τον Θεό. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ασήμαντο και αδιάφορο, πιστέψτε με όμως μόνο έτσι δεν «πρέπει» 
να θεωρούμε πως είναι.
Βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε έναν κόσμο που πλέον μοιάζει με ανεμοστρόβιλο, που φέρνει βόλτες πάνω σε έναν κρατήρα ενεργού ηφαιστείου, θα πρέπει να αφυπνιστούμε, να βγούμε από τη λήθη, να αναζητήσουμε την Αλήθεια γιατί μόνο αυτή μπορεί να μας λυτρώσει.
Δεν έχω καμία πρόθεση να σας τρομάξω, ιδιαίτερα τούτες τις άγιες μέρες, όμως δυστυχώς, φαίνεται πως δεν θα μας δοθεί άλλος χρόνος.
Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα μας προτρέπει: "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..."
Ήρθε λοιπόν για όλους μας η ώρα του αγώνα, ενός αγώνα αλλιώτικου από όλους όσους έχουμε δώσει στη επίγεια ζωή μας.
Ο αγώνας αυτός έχει ιερό σκοπό: «Να διώξουμε το σκοτάδι που έχει κυκλώσει τα μάτια της ψυχής μας, να μετανοήσουμε και να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου μας».
Σεβάσμιος Γέροντας Ιεράς Μονής στην Ανατολική Μακεδονία, είπε σε πνευματικό μου αδελφό, ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για επεισόδιο εναντίον της Ελλάδας τη Μεγάλη Παρασκευή την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου.

Δεν θα μοιραζόμουν μαζί σας αυτή την όντως αληθινή ρήση του Γέροντα, διαβάζοντας όμως το ρεπορτάζ του αγαπητού και έγκριτου δημοσιογράφου-τουρκολόγου κ. Νικόλαου Χειλαδάκη, ότι η Τουρκία μεταφέρει από την Ανατολή μεγάλο αριθμό δυνάμεων στα σύνορα της με την Ελλάδα, χερσαία και θαλάσσια, τα λόγια αποκτούν άμεσα, βαθύτερη σημασία.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο που οι Τούρκοι θα λάβουν εντολή να επιχειρήσουν εναντίον μας, όμως όσοι έχουν μελετήσει έστω και ελάχιστα τους λόγους του Μεγάλου Ισαποστόλου και Εθνομάρτυρα του γένους μας, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, των μακαριστών μας Γερόντων Παΐσιου, Πορφυρίου, Ιάκωβου Τσαλίκη Ιωσήφ του Βατοαπαιδινού και του αγαπητού μας Γέροντος Εφραιμ, αισθάνονται βαθιά μέσα τους, ότι τα γεγονότα αυτά είναι δρομολογημένα αργά ή γρήγορα να συμβούν.

Ας μην εθελοτυφλούμε. Είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, Είναι η μεγάλη ώρα να κάνουμε το ιερό μας χρέος μας, προς τους προγόνους αλλά και προς τα παιδιά μας, η ώρα για να κάνουμε την πνευματική μας προσπάθεια.
Ο Κύριος έχει απλώσει και πάλι τα άχραντα χέρια του πάνω στο Σταυρό και μας περιμένει στην ορθάνοιχτη αγκαλιά του.
Θα κλείσω αυτό το ταπεινό κείμενο, με τα λόγια του αγαπητού Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα:
"Σαν βασανισμένος λαός, ας προστρέξουμε με πόνο και αγκαλιάσουμε τους άχραντους πόδες του ΚΥΡΙΟΥ, πιστεύω ταπεινά ότι θα μας κάνει την ΧΑΡΗ το φετινό ΑΓΙΟ ΦΩΣ το απτόμενο εκ του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ να πυροδοτήσει την ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ μας για να διεκδικήσουμε τις αλήθειες που μας έκρυψαν οι σύγχρονοι Φαρισαίοι και να βιώσουμε την πραγματική έννοια της Ελευθερίας."

Αγαπητοί να με συμπαθάτε που τόλμησα να σας γράψω, αλλά σας ζητώ με πλήρη επίγνωση να θυμόσαστε: «Αυτή τη γενιά των Ελλήνων ο Θεός προόρισε να ζήσει το αληθινό Ρωμαίικο και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας».
Αναγνώστης
pentapostagma
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_9260.html