Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δεν ψηφίζει η Λούκα το άρθρο 37!

Ένα βήμα πριν από την διαγραφή η πρώην υπουργός

«Όχι» και επίσημα είπε πριν από λίγο η Λούκα Κατσέλη στο άρθρο 37 ξεκαθαρίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την διαγραφή της, ενώ είναι ιδιαίτερα πιθανό, να ανοίξει η όρεξη και σ' άλλους επίδοξους αντάρτες.
Ειδικότερα, το ΟΧΙ στης Λούκα Κατσέλη το γνώριζαν εδώ και μία ώρα, παρά το γεγονός πως η ίδια συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου με σκοπό να πειστεί. Η ίδια, κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της έως ότου να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να πει την απόφασή της.
 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρώην υπουργός θεωρείται πλέον ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ και ήδη εδώ και μερικά λεπτά δρομολογούνται οι εξελίξεις σε ότι αφορά την διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
 
Πλέον, το ΠΑΣΟΚ θα μετράει 153 βουλευτές, προκαλώντας τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς είναι ο αριθμός που σύμφωνα με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν μπορεί να... κυβερνήσει.
 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και είναι σίγουρο πως από σήμερα, τα δεδομένα για την κυβέρνηση έχουν αλλάξει, με τις πρόωρες εκλογές να είναι πλέον προ των πυλών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Λούκα, με την στάση της αυτή, θα εκφράσει σε ανώτερο ηγετικό επίπεδο το αντι - μνημονιακό μέτωπο στο εσωτερικό του κόμματος, προς απάντηση στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ!