Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Κεραυνοί" από ΗΠΑ προς Ευρωπαίους για την ελληνική χρεοκοπία

"Κεραυνοί" από τις ΗΠΑ γιατί με την πολιτική τους σπρώχνουν την Ελλάδα στην χρεοκοπία, εξαπολύουν σήμερα οι New York Times. Κατηγορούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το μόνο που σκέπτονται είναι να εξασφαλιστούν οι τράπεζές τους την ώρα που η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το βάρος χρέους μισού περίπου τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντί να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, η οποία από κοινού με φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση πόρων για πλήρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, επικεντρώνονται σε περίπλοκα και αβέβαια σχέδια για να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, με την παράθεση της άποψης ότι επιμένουν ενάντια σε κάθε λογική ότι ιδιώτες επενδυτές πρέπει να μετάσχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, προσποιούμενοι ότι η Ελλάδα δεν κινείται σταδιακά προς τη χρεοκοπία".Στο κύριο άρθρο καταγγέλονται τα νές μέτρα λιτότητας που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τονίζεται ότι "παρόμοια μέτρα κατά το παρελθόν έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό, αλλά απειλούμενοι με τη διακοπή της παροχής δανείων από την Ε.Ε., οι Σοσιαλιστές (σ.σ. οι ΠΟΙΟΙ;) δεν είχαν άλλη επιλογή, αλλά η αντιπολίτευση αντιστάθηκε στις πιέσεις και ψήφισε κατά". Είναι το δεύτερο κατά σειρά άρθρο αμερικανικής εφημερίδας που απονέμει εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την πολιτικήν του. 
"Τα βραχυπρόθεσμα χρήματα, που χρειάζονταν επειγόντως οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες ώστε να παραμείνουν φερέγγυες, εγκρίθηκαν εύκολα. Η μακροπρόθεσμη βοήθεια που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ελλάδα για να κρατήσει τις ελπίδες για ανάκαμψη ζωντανές, αναβλήθηκε για μετά τις διακοπές του Αυγούστου"γράφουν επιβεβαιώνοντας αυτό που έχουμε τονίσει πολλές φορές: Όλα γίνονται για τις τράπεζες...
Το άρθρο καταλήγει ότι "Σε δύο μήνες το ελληνικό χρέος θα είναι μεγαλύτερο, οι επενδυτές ακόμη πιο συνετοί και τα επιτόκια υψηλότερα. Και οι εκλογές για την επανεκλογή, που κυριαρχούν στη σκέψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νίκολα Σαρκοζί, θα είναι ακόμη πιο κοντά, τονίζεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα χρέη της Ελλάδας θα συνεχίσουν να αυξάνονται, τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και η οικονομία συρρικνώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά"Τέλος, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, υπογραμμίζεται ότι αν δοθεί στην Ελλάδα αρκετός χρόνος και χρηματοδοτική ανάσα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, η χώρα μας μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της.
"Η κ. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, επικεντρώνονται σε πολύπλοκα και αμφισβητήσιμα σχέδια για να μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών τους. Επιμένουν στη λογική οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Ακόμη προσποιούνται ότι η Ελλάδα δεν οδεύει αργά προς τη χρεοκοπία. Αυτή η προσέγγιση απλά οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία" καταλήγει το άρθρο.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/07/blog-post_2094.html

defencenet

ΠΗΓΗ: "Κεραυνοί" από ΗΠΑ προς Ευρωπαίους για την ελληνική χρεοκοπία http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/07/blog-post_2094.html#ixzz1RXxDm5PL