Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ



Μία ακόμα άστοχη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας
Το Υπουργείο Παιδείας πέραν της διαστρέβλωσης της Ελληνικής Ιστορίας, πέραν την διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να επιβάλει ένα άνευ σημασίας μέτρο αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Διαβάστε την ανακοίνωση των επιστημονικών ενώσεων καθηγητών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας για να αντιληφθείτε τον τρόπο που σκέπτονται οι κυβερνώντες.
                                                                                                     ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12/ 518/ 61284/ Γ1/ 27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά ΜΙΑ και μόνοδεύτερη ξένη γλώσσα,την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.
Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.
Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι μαθητές της φετινής Ε’ τάξης που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.


Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:
1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό
κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι αποτελεσματική, καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.


Ζητούμε την ενεργητική στήριξή σας για την ανάκληση αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
"ΓΑΛΛΙΚΗΣ" κ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ" ΓΛΩΣΣΑΣ