Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Βολές κατά Παπανδρέου από Τσουκάτο

http://www.skai.gr/files/temp/4C9E6B7434A9625AADB7CB592CE9722E.jpgKατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου στην εξεταστική για τη Siemens

Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους

Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και όσων τον έθεσαν εκτός ΠΑΣΟΚ, και αιχμές κατά της δικαιοσύνης, αφήνει ο Θόδωρος Τσουκατος στο τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην εξεταστική της Βουλής για τη Siemens.

Σε τετρασέλιδο υπόμνημά του, που ανέγνωσε και κατέθεσε στην επιτροπή, παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα - αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ - από ιδιώτες "είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα", κατηγορεί μάλιστα τον δικό του κομματικό χώρο "για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών".

Σημειώνει ότι "ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου".

Δηλώνει, όμως, ταυτόχρονα, όσον αφορά το ηθικό σκέλος της υπόθεσής αυτής, ότι δεν νοιώθει πλέον διόλου περήφανος για τη συμμετοχή του, ιδιαίτερα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος της Siemens και των επιλήψιμων συμβάσεών της.

Σπεύδει αφενός να δηλώσει "συναρμόδιος" για την οικονομική καμπάνια εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, ενώ αφήνει αιχμές για τους υπουργούς που χειρίστηκαν τις προγραμματικές συμβάσεις: "Δεν γνώριζα, ούτε και μπορούσα να γνωρίζω περί σχέσεων υπουργών ή στελεχών του ΟΤΕ με την Siemens", λέει.

Χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις εναντίον του κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσουκάτος απαντά και στις κατηγορίες που είχε εκφράσει αρχικά ο Μ. Χριστοφοράκος - και υιοθετούν και μέλη της εξεταστικής - για την ύπαρξη 1 εκατομμυρίου ευρώ στην Ελβετία με διαχειριστή τον ίδιο.

Ο μάρτυρας το διέψευσε και την Τρίτη, σημείωσε ότι δεν κράτησε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά και παρέδωσε στην επιτροπή ανέκκλητο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο να ψάξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τόσο τους προσωπικούς, όσο και των μελών της οικογένειάς του.

http://www.skai.gr/news/politics/article/151855/synithis-praktiki-oi-horigies-idioton-sta-kommata-/
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_9522.html