Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Εικόνες από την πρώτη μέρα του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ


Από Factorx Παρ. 25 Ιουν 2010, 23:17 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα

Μας άρεσε η λιτότητα του Συνέδριου – επιβεβλημένη άλλωστε σε τέτοιες εποχές. Το συνέδριο έχει οργανωθεί και διεξάγεται χωρίς “φρου -φρου και αρώματα” και κάθε είδους κορδέλες που παραπέμπουν περισσότερο σε επίδειξη μόδας παρά σε πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο ενός κόμματος. Απουσιάζουν η αφισορρύπανση, το κρέμασμα τεράστιων πανό στις κολώνες της ΔΕΗ, καθώς και τα illustration φυλλάδια που συνήθως καταλήγουν στο δρόμο.
Εντυπωσιαστήκαμε επίσης από τους νέους ανθρώπους που φαίνεται πως αναλαμβάνουν δράσεις ευθύνες και υποχρεώσεις σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Σε άλλα συνέδρια έπηζε το μάτι σου από γερουσία και παραγοντισμό. Αυτή τη φορά η αίθουσα του TAE KWO DO ήταν γεμάτη νέους ανθρώπους, επιστήμονες, επαγγελματίες, ορεξάτους για δουλειά.
Το στάδιο κατάμεστο। Κοινώς δεν έπεφτε καρφίτσα…

Ένα video για την ιστορία, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, καθώς για τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις (ένταξη στην ΕΟΚ) προθέρμανε τους συνέδρους και τους θεατές, για τις ομιλίες.
Καταχειροκροτήθηκε μόλις μπήκε ο Κώστας Καραμανλής – πανζουρλισμός όταν αγκαλιάστηκε με τον Σαμαρά διαψεύδοντας έτσι τους γνωστούς σεναριογράφους.
Έκπληξη οι δυο θέσεις αντιπροέδρων που ανακοίνωσε ο Σαμαράς, οπότε διαψεύδονται και τα σενάρια για τον Δ. Αβραμόπουλο. Σημαντική λεπτομέρεια: οι αντιπρόεδροι θα ορίζονται και θα παύονται από τον πρόεδρο.
Πανζουρλισμός στην αίθουσα όταν ο Αντώνης Σαμαρά είπε «τέρμα τα πριγκιπάτα και οι βαρωνίες»

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κομμάτων και ακολούθησε η προβολή βίντεο με την ιστορική διαδρομή της ΝΔ. Το μεγαλύτερο μέρος όμως ήταν αφιερωμένο στον νυν πρόεδρο, στην ανάδειξή του από την λαϊκή βάση του κόμματος και τις ενέργειές του για την δημιουργία της «καινούργιας ΝΔ».
Όσες βόλτες κι αν έκανε δεν εντόπισα κανένα βαρίδι, μεγάλο τουλάχιστον.
Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 4.300 μέλη εκ των οποίων οι περισσότεροι εξελέγησαν από την βάση του κόμματος. Σε ποσοστό 60% συμμετέχουν για πρώτη φορά στην κορυφαία κομματική διαδικασία.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Με την ψηφοφορία των συνέδρων θα εκλεγούν περίπου 200 μέλη ενώ συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ. Συνολικά η ΚΕ θα αριθμεί περί τα 450 άτομα, 100 λιγότερα από την απερχόμενη.