Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η αλήθεια για το Δ.Ν.Τ.

Από Factorx Σαβ. 20 Μαρ 2010, 20:03 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
Τις πληροφορίες για τους όρους του Δ.Ν.Τ. τις είχαμε πολύ νωρίτερα από την ημέρα που αναρτήθηκε το σχετικό άρθρο, στις 7η Μαρτίου 2010. Να διευκρινίσουμε εξ υπαρχής ότι η ενημέρωσή μας δεν προερχόταν από κυβερνητικές διαρροές.

Οι διαχειριστές του Antinews, προς τιμή τους, δεν ενέδωσαν στον πειρασμό της δημιουργίας εντυπώσεων. Τέτοια θέματα είναι πολύ σοβαρά, για να γνωστοποιούνται με επικοινωνιακούς όρους. Έτσι το άρθρο αναρτήθηκε, όταν, οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν πλήρως.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, όλο αυτό το διάστημα, στα κρυφά συζητούσε και με το ΔΝΤ. Δημοσίως το εξόρκιζε και παρασκηνιακά το συμβουλευόταν.

Ένας από τους λόγους που η χώρα μας υφίσταται αυτή τη πρωτοφανή κρίση, είναι ο ερασιτεχνικός και επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο την διαχειρίζεται η κυβέρνηση, από την ημέρα που ήρθε στην εξουσία.

Η αρνητική στάση της Ε.Ε. εν μέρει μπορεί να οφείλεται και σ’ αυτή τη διγλωσσία της κυβέρνησης.

Χρήσιμες διευκρινίσεις

Η κα. Κατσέλη, από την αρχή ήταν υπέρμαχος της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τον πρώτο καιρό εξόρκιζε τη λύση, αλλά όταν είδε ότι αδυνατούσε να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες, και μη έχοντας άλλο σχέδιο, άρχισε να εξετάζει την προοπτική.

Εκτίμηση έγκυρων τραπεζικών κύκλων, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι ότι αν τα θέματα αυτά τα χειριζόταν εξ υπαρχής η κ. Κατσέλη, ίσως δε φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Να διευκρινίσουμε, επίσης, ότι η τελική λύση που θα δοθεί για την Ελλάδα, ίσως είναι μέτρα ΔΝΤ, αλλά με περιτύλιγμα Ε.Ε.

Για την Ε.Ε. το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Υπάρχει ένα ισχυρό μπλοκ, (με επικεφαλής Σαρκοζί και ο Μπαρόζο), που αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ. Ο Μπαρόζο σκέφτεται τη χώρα του, την Πορτογαλία. Είναι και αυτοί που ανησυχούν με την αυξανόμενη ηγεμονία της Γερμανίας και τις συνέπειές της σε βάθος χρόνο.

Αν, τελικά προκριθεί η λύση ΔΝΤ, τα προτεινόμενα μέτρα θα κλιμακωθούν σε βάθος χρόνου.

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από την κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2010. Είμαστε τόσο βέβαιοι, όσο ότι αύριο είναι Κυριακή.

Αυτά, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Ειδικός Συνεργάτης