Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΜΑΣ H Aίγυπτος "σταυρώνεται" - Το αιματοκύλισμα φέρνει την "Ώρα Ελλάδος" πιο κοντά

Η Αίγυπτος φλέγεται, η Συρία ζει τον τρίτο χρόνο αιματοκυλίσματος, η Τουρκία συνταράσσεται και η μοναδική σταθερή δύναμη που μπορεί να συνομιλεί και με Άραβες και με Ισραηλινούς είναι η Ελλάδα και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό η κυβέρνηση.
Η ώρα που η Ελλάδα θα αποτελέσει το μοναδικό προπύργιο ασφάλειας της Δύσης στην περιοχή της Α.Μεσογείου πλησιάζει (στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2013-2014  μπορείτε να βρείτε ανάλυση του ισοζυγίου ισχύος σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και της Μ.Ανατολής με λεπτομερείς πίνακες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που συγκρούονται καθώς και με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας).
Οι νεκροί στην Αίγυπτο ξεπερνούν τις 2.500 παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί 580 νεκρών και σε αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετοί στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Σήμερα χιλιάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έβαλαν σήμερα φωτιά στην έδρα της διοίκησης μιας επαρχίας στο Κάιρο, την επομένη της αιματηρής διάλυσης από την αστυνομία και το στρατό των συγκεντρώσεων των οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Oι δυνάμεις ασφαλείας έχου λάβει εντολές ελεύθερων και κατά την κρίση τους βολών από την κυβέρνηση. Και οι ΗΠΑ, πάλι, "σφυρίζουν αδάφορα"...
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC έδειξε επίσης εικόνες από τη φλεγόμενη έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας της Γκίζας. Η επαρχία της Γκίζας αποτελεί τμήμα της μητρόπολης του Καΐρου.
Αυτό που φάνταζε απίθανο, τώρα δείχνει πιθανό: Να αιμοτοκυλιστεί η Αίγυπτος σε έναν εμφύλιο που μπροστά του η Συρία θα μοιάζει με άσκηση αστικής ασφάλειας επί χάρτου. 
Στο μεταξύ, τουλάχιστον επτά είναι οι στρατιωτικοί οι οποίοι σκοτώθηκαν από τα πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς σήμερα, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας της Αιγύπτου.
Σε άλλη επίθεση, επίσης στην περιοχή του βόρειου Σινά, όπου οι αρχές δεν είναι σε θέση να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε στρατιωτικοί.
Η αποτυχία των ΗΠΑ να διαχειριστεί την Αραβική Άνοιξη είναι μνημειώδης. Αυτό είναι η "καλή" εκδοχή. Η κακή είναι να βρίσκονται οι ΗΠΑ πίσω από όλο αυτό το χάος που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλειας όλης της περιοχής.
Η Ελλάδα πολύ σύντομα θα αποτελέσει τον τελευταίο προμαχώνα της Δύσης.
Αυτό που έρχεται πρέπει να μας δυναμώσει όχι  να μας σαρώσει...
Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Η οργή είναι εκτός ελέγχου
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν ένα «πολύ ισχυρό πλήγμα» από την κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους, έχει χαθεί ο κεντρικός συντονισμός τους και εξαιτίας της αιματοχυσίας η οργή είναι τώρα «εκτός ελέγχου», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.
Ο Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ δήλωσε επίσης πως δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης πυροβολήθηκαν στη διάρκεια των χθεσινών επιδρομών της αστυνομίας σε δύο καταυλισμούς οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες ανθρώπους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr