Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Μέρκελ φοβάται πιο πολύ τον Σνόουντεν από τον Στάινμπρουκ

Η Μέρκελ φοβάται πιο πολύ τον Σνόουντεν από τον Στάινμπρουκ
Ενθουσιασμένοι οπαδοί της Άνγκελα Μέρκελ, που κρατούσαν πλακάτ με το χαϊδευτικό της Angie (Αγγελικούλα ελληνιστί), υποδέχτηκαν τη Γερμανίδα καγκελάριο στην πρώτη επίσημη προεκλογικής της συγκέντρωση.
Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επιλέξει τη χρήση του χαϊδευτικού του ονόματός της στις προεκλογικές της εκστρατείες και μάλιστα στο παρελθόν το είχε συνδυάσει με το ομώνυμο τραγούδι των Rolling Stones, γεγονός που ανάγκασε το συγκρότημα να διαμαρτυρηθεί για τη χρήση του κομματιού στις συγκεντρώσεις της.
Η Μέρκελ, με τον αέρα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις για άνετη επικράτηση επί του αντιπάλου της Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ, δεν βιάστηκε να ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα. Μάλιστα, συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική της πλήρους αγνόησης του αντιπάλου της. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει ούτε μία φορά του όνομά του, σαν ο Πέερ Στάινμπρουκ να έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό της.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πλήξει στο ελάχιστο τη δημοτικότητά της. Η ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται η Μέρκελ επιβεβαιώθηκε στην προεκλογικής συγκέντρωση της Τετάρτης, όπου είχε να παρουσιάσει την ανάπτυξη κατά 0,7% της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2013, αλλά και την έξοδο της ευρωζώνης από την ύφεση.
Η Μέρκελ έχει προγραμματίσει 56 προεκλογικές συγκεντρώσεις μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν οι κάλπες. Το μόνο που έχει να φοβάται σε αυτές τις συγκεντρώσεις είναι τα πλακάτ ορισμένων, που καταγγέλλουν την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Ηνωμένων Πολιτειών, για μέρος της οποίας φέρεται να είχε γνώση η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν. Τα πλακάτ συνοδεύονται και από τα ανάλογα συνθήματα, που την καλούν σε παραίτηση.
Αυτό συνέβη στην πόλη Ζέλινγκενσταντ του Μάιν και η καγκελάριος προσπάθησε να δείξει ψύχραιμη, όμως ήρθε σε δύσκολη θέση. Αυτό φάνηκε από την όχι και τόσο επιτυχημένη απάντησή της, κατά την ομιλία της, σύμφωνα με την οποία «το κράτος δεν δίνει σημασία σε όσους απλά φωνάζουν δυνατότερα». Κατά τα άλλα, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας της απέφυγε να αναφέρει την υπόθεση της NSA, μιλώντας μόνο γενικόλογα περί ασφάλειας και αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής τρομοκρατικής απειλής.
Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, η επικοινωνιακή τακτική της Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να την οδηγήσει χωρίς απρόοπτα σε μια τρίτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/336232/i-merkel-fovatai-pio-poly-ton-snooynten-apo-ton-stainmproyk#ixzz2c6zdBqu1