Απο κοντα και ο απολογητής του κεμαλοναζισμού, Τατσόπουλος. Φαίνεται ότι τελείωσαν οι ζωντανοί στην Αθήνα και δοκιμάζει την ασέλγεια σε νεκρούς.
Άλλωστε το ναζιστικο τους μίσος το απέδειξαν εξοντώνοντας μία χώρα με μεγάλη ευκολία κατα τα χιτλερικά πρότυπα: Η συμμορία θησαύριζε πάνω στο αίμα των Ελλήνων, αφού πρώτα τους είχε συκοφαντήσει ως “μολυσματικους” και διεφθαρμένους.
Έχοντας ως προκάλυμμα λοιπόν κάποιους ανιστόρητους γραφικούς που κάνουν νεκρολογία στον Μουσολίνι, αυτοί συνεχίζουν το ολέθριο έργο του φασισμού στην πράξη: Ληστεία,
ταπείνωση, εξόντωση του Ελληνισμού. Όπως οι μεγάλοι τους “διδάσκαλοι”
ΥΓ. Αγαπητά υποκείμενα, ο 19χρονος ήταν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ και όχι τζαμπατζης. Εσείς είστε οι τζαμπατζήδες στην πλάτη ενός λαού.
Η «φράξια» των συγγραφέων στηρίζει το σχόλιο για τον άτυχο 19χρονο που έβαλε «φωτιά» στα social media – Τατσόπουλος: «Χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή» – Για «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα» έκανε λόγο ο Χωμενίδης
Δυο φίλοι από τα παλιά, φορτωμένοι με χιλιάδες αναμνήσεις, συγγραφείς με τους οποίους η Λένα Διβάνη συνομιλεί εδώ και χρόνια έσπευσαν να της συμπαρασταθούν στις αμέτρητες αντιδράσεις που κοινοποιήθηκαν στα social media: οι Τατσόπουλος και Χωμενίδης δεν παρέλειψαν να δηλώσουν, με διαφορετικό τρόπο ο καθείς, ότι βρίσκονται στο πλευρό της καλής τους φίλης.
Μόνο που ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται να λησμόνησε ότι εκτός από την ιδιότητα του συγγραφέα διατηρεί και εκείνη του βουλευτή, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα αιτήματα διαγραφής του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γνωστός συγγραφέας-βουλευτής έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».
Ο έτερος φίλος της Διβάνη, Χρήστος Χωμενίδης από την άλλη δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». Γι’ αυτό και συμφώνησε απόλυτα με τη Διβάνη ότι «μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους».
Πολλοί ήταν, επίσης, αυτοί που ειρωνικά ταύτισαν τους δυο συγγραφείς με τη Διβάνη, μιλώντας για «ξεπεσμό» των διανοούμενων, για υποκρισία των δημοσίων προσώπων και για απίστευτη επιπολαιότητα. Οι περισσότεροι, βέβαια, έσπευσαν να κοινοποιήσουν κοινή φωτογραφία των τριών και να θυμίσουν το «βόλεμα» τους σε δημόσιες θέσεις: «Απορώ πως κάθεστε ακόμα και σχολιάζετε τα status ενός ατόμου που σας διατάζει να επιστρέψετε στους φραπέδες σας» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο μιας φίλης του Τατσόπουλου.Είναι παράδοξο πως ερμηνεύεται η αρχή της νομιμότητας από ανθρώπους που πάντοτε έβρισκαν τρόπο να επιβιώνουν με πολιτική μεσιτεία.
Η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και προνομιούχος “ημέτερη” του Γιώργου Παπανδρέου ενοχλείται από τον “τζαμπατζή’-19χρονο θύμα του θλιβερού περιστατικού.
Ήταν όμως η ίδια η συγγραφέας και καθηγήτρια Πανεπιστημίου που δεν αρνήθηκε τη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου διατηρώντας αγαστή σχέση τόσο με τον τότε πρωθυπουργό όσο και με τους κηπουρούς του.
Έγραφε τότε σε χαρακτηριστικό κείμενο της στο Protagon η Λένα Διβάνη για την εμπειρία της στην ΕΡΤ εξυμνώντας τις πρωτοβουλίες Γερουλάνου: “Το ΔΣ της ΕΡΤ ήταν πραγματικά εκλεκτό.
Ο Γερουλάνος μας δήλωσε ότι δεν θα κάνει (όπως πράγματι δεν έκανε) καμία παρέμβαση στη δουλειά μας και δεν διόρισε ούτε ένα κομματικό στέλεχος. Κάθε ένας γνώριζε τον τομέα του, δεν ήταν διαπλεκόμενος και μάλιστα είχε την πρόθεση να αφήσει κατά μέρος τη δική του πολύ επιτυχημένη δουλειά για να «αλλάξει» την ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος Γιώργος Γαμπρίτσος ήταν επίσης ένας τίμιος άνθρωπος, καλών προθέσεων και μεγάλης τηλεοπτικής εμπειρίας στην Αμερική κι εδώ. “Να η ευκαιρία”, είπαμε όλοι στον εαυτό μας, ενθουσιασμένοι σχεδόν. Μπήκαμε λοιπόν όλοι μαζί σ’ αυτόν το χορό του Ζαλόγγου αποφασισμένοι να χορέψουμε.
Η αλήθεια είναι πως ούτε μια πιρουέτα της προκοπής δεν κάναμε – ίσως να σηκώσαμε λίγη σκόνη μόνο”.
Για την ιστορία να αναφέρουμε το σχόλιο της συγγραφέως Λένας Διβάνη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Η συγγραφέας έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook:
“Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό”. Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί “τζαμπατζή” άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου κι άλλοι έσπευσαν να την κάνουν unfriend.
“Kυρία Διβάνη, χωρίς να υποστηρίζω τους τζαμπατζήδες και τη μη πληρωμή εισιτηρίων, θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός είναι ιδανικό για συζήτηση περί τζαμπατζήδων???
Σοκάρομαι και λυπάμαι για την κρίση σας” της σχολίασε κάποιος διαδικτυακός της “φίλος”. Σε γενικές γραμμές πάντως η δημοφιλής, κοντοκουρεμένη 58χρονη συγγραφέας είναι γνωστή για τα προοδευτικά γραπτά της και για τις φιλελεύθερες δημόσιες θέσεις της.
Από τη δεκαετία του ’90 που έκανε την εμφάνισή της στα ελληνικά γράμματα ξεχώρισε για ένα ιδιότυπο στυλ, βιωματική γραφή και χιουμοριστικά κείμενα που είχαν να κάνουν με δικές της εμπειρίες.
Άλλοτε γνωστή ως συγγραφέας αυτοβιογραφικών κειμένων, άλλοτε για τα δημοσιογραφικά της δημοσιεύματα κατάφερε να κερδίσει ένα μέρος αναγνωστών που ταυτίστηκε με τις ιστορίες της κατά τα άλλα καθηγήτριας της Νομικής Αθηνών. Μέχρι που ήρθε το σχόλιο της στο facebook για να δημιουργήσει απρόσμενους εχθρούς.
Η ίδια, πάντως, πριν από λίγα λεπτά έσπευσε να σχολιάσει τον ντόρο που επακολούθησε με το ακόλουθο facebook status: “Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά, κατέληξε σ´ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ”.
Πληροφορίες απο το Πρωτο Θέμα.