Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

« ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ »


20130815-002045.jpg

Βρυξέλλες,Δ. Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Αραβικός και ευρωπαικός τύπος τις τελευταίες ώρες τιτλοφορεί άρθρα του επιγραμματικά « ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ».Όλες οι πληροφορίες διασταυρώνονται και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μητροπολίτες είναι νεκροί.Δολοφονήθηκαν το αργότερο ένα μήνα μετά την απαγωγή τους.Οι ειδήσεις προέρχονται από τον Ελεύθερο συριακό στρατό της 9ης Ταξιαρχίας Χαλεπίου που χρεώνει την όλη επιχείρηση στην ομάδα Ανσάρ Χιλάφα (« Οπαδοί του Χαλιφάτου » ) και από αραβικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι αραβικές υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν ενημέρωση από τις αντίστοιχες τουρκικές. Επικαλούνται συνάντηση με τους τούρκους ομολόγους τους προ δυο μηνών με θέμα την 
υπόθεση των 9 λιβανέζων ομήρων.Εκεί έθεσαν και το ερώτημα για την τύχη των επισκόπων. Από υψηλά ιστάμενο έλαβαν την λακωνική απάντηση: «Σκοτώθηκαν».
Η Συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι απαγωγείς εκτέλεσαν τον έναν επίσκοπο κάποιες ημέρες μετά την απαγωγή του και το δεύτερο μέσα στον Μάιο. Οι δύο επίσκοποι απήχθησαν από την ομάδα του Χαλιφάτου με ηγέτη τον Αμπού Ομάρ , επικεφαλή των λεγόμενων Μουχαγερίν αλ Άνσαρ δηλαδή των ξένων Μουτζαχεντίν. Αυτή αποτελείται από 200 Τσετσένους. Είναι η ίδια ομάδα με τον τσετσένο ηγέτη που απετέλεσε την κύρια δύναμη κατάληψης του στρατιωτικού αρεροδρομίου του Minakh στα 10 χλμ από το Χαλέπι. Όπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά Debka files και Τyden ch αποκεφάλισαν τους ομήρους στρατιώτες σύμφωνα με το γουαχαμπιτικό τελετουργικό που είναι και εθιμοτυπικό της Αλ Κάιντα.Τον ίδιο τελετουργικό σφαγιασμό είχαν επιφυλάξει και στον διοικητή των αεροπορικών επιχειρήσεων στο Βορρά.
Η δημοσιογραφική έρευνα επιβεβαιώνει τις πρόσφατες μαρτυρίες από αυτόπτες του συμβάντος της απαγωγής (βλ.Souria Baladi) ως προς το αυτοκίνητο ΚΙΑ χρώματος ασημί στο οποίο επέβαιναν οι επίσκοποι.Δίνεται το μοντέλο του αυτοκινήτου πρόκειται για ένα ΚΙΑ Serato. Επιβεβαιώνεται επίσης η ακριβής τοποθεσία του επεισοδίου και το ότι τ΄όλο εγχείρημα ήταν μια καλοστημένη παγίδα.
Επίσημη ανακοίνωση από πλευράς συριακής αντιπολίτευσης (βλ. « παρατηρητήριο » του Λονδίνου) επιβεβαιώνει τη δολοφονία του Ιησουίτη Paolo Dall’ Oglio στα κρατητήρια της οργάνωσης του Χαλιφάτου του Ιράκ και της Ανατολής. Είχε απαχθεί στις 30/07/13 εισερχόμενος παράνομα στη Συρία από την Τουρκία. Ήταν γνωστός για τη στράτευσή του στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης αλλά παρά την αμέριστη συμπαράστασή του και τον φημολογούμενο επιβεβλημένο εξισλαμισμό του από τους απαγωγείς του, εκτελέστηκε.
Το γεγονός αυτό άνοιξε τους κρουνούς της πληροφόρησης και για το θέμα των επισκόπων.
Οι απαγωγείς των δυο ιερέων που θα απελευθέρωναν οι επίσκοποι και που χαρακτηρίζονται ως « επαγγελματίες » στον τομέα αυτόν, επιχειρούν από την πλευρά τους να διερευνήσουν ποιοί είναι οι απαγωγείς των επισκόπων που καταχράστηκαν τα λύτρα που προορίζονταν για αυτούς. Δηλώνουν ότι στις έρευνές τους η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου για το Ιράκ και την Ανατολή επέδειξε ένοχη σιωπή και ότι προσπαθούν να βρούν ακόμα και σύνδεσμο μέσα στις ορθόδοξες εκκλησίες για να τους κατατοπίσει επαρκώς ώστε να οδηγηθούν για ευνόητους λόγους στους ενόχους.

Πηγές : Systreet, al Manar , Observatoire Christianophobie , Chrétienté info, mediarama