Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ SOS από την Κορυτσά για το ελληνικό σχολείο

Στο προσκήνιο και πάλι το πρόβλημα με τις οφειλές στο Ελληνικό Σχολείο Ομηρος στην Βόρειο Ηπειρο. Για πολλοστή φορά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στο ελληνικό σχολείο παραμένουν απλήρωτοι, καθώς δεν έχουνε λάβει τους μισθούς τους από το μήνα Μάιο.
 
Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται επανειλημμένα με αποκορύφωμα πέρσι που οι δάσκαλοι και όλο το προσωπικό του σχολείου έμειναν απλήρωτοι 16 μήνες. Οι δάσκαλοι πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να βάζουν από την τσέπη τους, τα λιγοστά τους χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου για να συνεχιστούν τα μαθήματα.
 
Δεδομένου του εχθρικού κλήματος που έχουν διαμορφώσει οι αλβανικές κυβερνήσεις και την εχθρική στάση που τηρούν αλβανικοί «κύκλοι» εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, επιδιώκουν όχι μόνο την απαξίωση των Βορειοηπειρωτών αλλά ακόμα και τον αφανισμό τους. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου έγιναν και τα πρόσφατα επεισόδια της Πρεμετής.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους γηγενείς Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο που ζουν καθημερινά σε ένα εχθρικό περιβάλλον, στην διαμόρφωση του οποίου έχουν συμβάλει και οι ίδιοι με τις πολιτικές τους παραλήψεις.
 
Αισθανόμαστε ντροπή όταν στα αλβανικά ΜΜΕ διαβάζουμε: «Περίπου ένα χρόνο πριν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων Oμηρος και της Χιμάρας με σκεπτικό να μειώσει το κόστος, ως αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης.
 
Oμως, το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας επέμεινε ότι τα σχολεία αυτά πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, όπως και έγινε. Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε το Ελληνικό Υπουργείο Παιδιάς να επιμείνει και να στηρίξει ουσιαστικά τα ελληνικά σχολεία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
 
πηγή: himara
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr