Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κώστας Σημίτης: Εκεί που μας χρώσταγε μας πήρε και το βόδι…


Ο Κώστας ΣημίτηςΟ Κώστας Σημίτης
“ Ποια σκάνδαλα ξέχασε να αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος ”

Ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες- για την καταστροφή της χώρας- στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός απέδωσε τη σημερινή δυσχερή θέση της Ελλάδας στους αλόγιστους διορισμούς της περιόδου 2004 – 2005 και στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανησύχησε και πίστεψε ότι τα χρήματα μπορούν βρεθούν. «Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σημίτης, σε ένα- συνεπές ως προς την παρελθούσα του πορεία και συμπεριφορά- ρεσιτάλ θράσους και προκλητικότητας, εκτόξευσε μομφές για το σύγχρονο δράμα που βιώνει η χώρα! Σε μια πρωτοφανή επίδειξη έλλειψης αυτοκριτικής και αυτογνωσίας, «λησμόνησε» να αποδώσει τα μέγιστα των ευθυνών στη δική του εγκληματική διακυβέρνηση! Ας του υπενθυμίσουμε μόνο μερικά εκ των σκανδάλων που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία!

• Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Μέλη της κυβέρνησης καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προέτρεπαν τους Έλληνες πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας παράλληλα ψευδή εικόνα για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, με νόμο, τζόγαραν στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων. Με αυτόν τον τρόπο 100 δισεκατομμύρια ευρώ (που ανήκαν κυρίως σε μικροεπενδυτές), άλλαξαν χέρια και κατέληξαν σε λίγους μεγαλοκαρχαρίες...

• Τα οικονομικά σκάνδαλα με τα ολυμπιακά έργα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας με υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις κόστισαν 8,4 δις ευρώ ενώ ο αρχικός τους προϋπολογισμός έφθανε τα 2,2 δις ευρώ!

• Το σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση που αφορά στο χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και στελεχών δημόσιων οργανισμών, από τη γερμανική εταιρεία Siemens και σχετίζεται με συμβάσεις προμήθειας υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο. Κι ενώ ο κ. Τσουκάτος ομολόγησε ότι το 1999 έλαβε- για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ- από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 1 εκατ. μάρκα., ποτέ κανένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να καλέσει τον- τότε πρωθυπουργό- κ. Σημίτη σε απολογία!

• Το σκάνδαλο της ένταξης της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. με πλαστά οικονομικά στοιχεία (απόκρυψη του ελλείμματος και παραποίηση λοιπών οικονομικών δεικτών). Η χώρα, επί της ουσίας, χρεοκόπησε από τη στιγμή που μπήκε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δίχως να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις! Συμπερασματικά, ο κύριος Σημίτης ο οποίος σήμερα κουνά το δάχτυλο και επιρρίπτει ευθύνες σε όλο το πολιτικό φάσμα πλην του κυρίου υπευθύνου- ήτοι του εαυτού του- αποτελεί τον πιο θρασύ και αυθάδη πολιτικό της Μεταπολίτευσης ο οποίος δε διστάζει να χλευάζει από το βήμα των συμποσίων τον πολύπαθο ελληνικό λαό ενώ ταυτοχρόνως συνεχίζει να γλεντά «εις υγείαν του κορόιδου»!