Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ας καταργήσουμε τα Αρχαία και μετά το ελληνικό αλφάβητο.......

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος
ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ και μετά το ελληνικό αλφάβητο και μετά την παραδοσιακή μουσική και γιατί όχι και τα νέα ελληνικά. Ετσι και αλλιώς όλοι οι έλληνες είμαστε γλωσσομαθείς, μιλάμε αγγλικά ( τουλάχιστον ) . Τι τα θέλουμε όλα αυτά ; Ας ακολουθήσουμε το Κεμαλικό πρότυπο !!!!
Ο Κεμάλ Ατατούρκ, με ατομική απόφασή του ( υποτίθεται της βουλής ), το 1928 αντικατέστησε την αραβική (οθωμανική ) γραφή με το λατινικό αλφάβητο και φρόντισε να διαδοθεί στον Τουρκικό λαό με το ζόρι η δυτική κλασική μουσική και το θέατρο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο λαϊκός κόσμος να περάσει περίοδο βίαιας αστυνομικής προσαρμογής και μάλιστα να δείχνει "ευτυχισμένος" γι' αυτή την αλλαγή . Συνέπεια όλου αυτού ήταν οι μαθητές να μην διδαχθούν από το 1928 και εντεύθεν την οθωμανική ( αραβική ) γραφή και έτσι να αποκοπούν απ' όλα τα λογοτεχνικά έργα ( ακόμα και τις επιστολές των παππούδων τους ) που ήταν γραμμένα στην γραφή αυτή, στερούμενοι πλέον την αμεσότητα των κειμένων. Οτι διδάχθηκαν από τότε και στο εξής ήταν σε νεοτουρκική γλώσσα και γραφή ( λατινικά γράμματα ), αλλά όπως προανέφερα έχασαν την άμεση πρόσβαση στα οθωμανικά κείμενα τα οποία δεν μπορούν πλέον να διαβάσουν οι νεότουρκοι πολίτες, μαθητές και φοιτητές, με ότι σημαίνει αυτό. Την οθωμανική γραφή την διαβάζουν πλέον λίγοι εξειδικευμένοι φιλόλογοι/ γλωσσολόγοι. Μπορούμε και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να γράφουμε με λατινικά γράμματα την ελληνική γλώσσα και φυσικά να καταργήσουμε τα αρχαία ελληνικά, έτσι με μεγάλη σιγουριά θα αποστερηθούμε την αμεσότητα της γλώσσας και των κειμένων, το έτυμον των λέξεων και όλο τον πνευματικό πλούτο μιάς μακράς επί χιλιετίες παράδοσης. Εξάλλου τι τα χρειαζόμαστε ; Ούτως ή άλλως είμαστε μαζάνθρωποι χωρίς κρίση και πρωτότυπη προσέγγιση των κειμένων. Αναμασάμε εξυπνακίστικα ότι μας πλασάρουν .... Και το FB προσφέρεται γι' αυτό .
Παρακάτω ένα παλιό μεν , αλλά πάντα επίκαιρο Τουρκικό βίντεο ( με υπότιτλους ), που δείχνει ( κωμικοτραγικά ) τα προλεχθέντα , αλλά δείχνει και την έξυπνη προσαρμογή του λαού στα αστυνομικά μέτρα εκπολιτισμού :


Στο βιβλίο του γέλιου και της λήθης του Μίλαν Κούντερα με πύρινα, θα έλεγε κανείς... γράμματα, αναφέρεται τούτο: "Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις την μνήμη του.
Να καταστρέψεις την κουλτούρα, τα βιβλία του, την Ιστορία του. Μετά, να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μία νέα Παιδεία, να επινοήσει μία νέα Ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το Έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμη πιο γρήγορα"
Δημήτρης Σταθακόπουλος

Δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας, Παντείου πανεπιστημίου Διπλωματούχου Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγου Μέλους του international society for ethnomusicology Bloomington Indiana Univ. Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων CCBE