Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Παντρεύεται ο δούλος του … θεού ΄Εθνική΄, την δούλη του θεού ΄Eurobank΄!!!


Οι γαμπροί, οι νύφες, ο μόνιμος κουμπάρος, τα παρανυμφάκια και τα … go-go boys των μεγάλων τραπεζικών bachelors party!!
Γιώργος Αδαλής 
Αν ο Θεός των Τραπεζιτών είναι ο Ρόθτσιλντ, τότε σίγουρα στην περίπτωσή μας ισχύει το … «παντρεύεται ο δούλος του Θεού, ‘Εθνική’ την δούλη του Θεού, ‘Eurobank’»!
Ο δεύτερος γάμος μέσα σε λίγες μέρες στη χώρα μας υπό τις «ευλογίες» αυτή τη φορά της BlackRock και της Neuberger Berman του οίκου Ροθτσιλντ, που έχουν ηγετικές θέσεις στα κεφάλαια της Εθνικής και της Εurobank, είναι γεγονός!
Κατά την διάρκεια του … αρραβώνα είχε συζητηθεί ακόμη και η απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο οποίο κατέχουν ποσοστό πάνω από 6% εκάστη, συνολικά δηλαδή περί το 13%.
Στην ουσία έχουμε τον τρίτο γάμο στη σειρά μετά τα «καυγαδάκια» και τα διαζύγια του πρόσφατου παρελθόντος!!!
Ετσι τα συχαρίκια πέφτουν βροχή !
Διότι ήταν και ο Παριζιάνικος γάμος της Credit Agricole που έδωσε την «νύφη» Εμπορική στην Alpha Bank του κ.Κωστόπουλου ! Καλός γαμπρός ο κ.Κωστόπουλος και γούρικος! Γούρικος για ποιον άλλον, παρά τον μόνιμο κουμπάρο σε όλους αυτούς τους γάμους!!!
Αν δεν καταλάβατε, ο ευτυχισμένος αλλά μόνιμος κουμπάρος είναι κοινός και λέγεται …. Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι κουμπαριές στους δύο αυτούς γάμους, έχουν την υπογραφή του κ.Προβόπουλου, γεγονός μάλιστα που χαροποιεί ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Σαμαρά, που απ ότι φαίνεται πρόκειται να … βαφτίσει τα πρώτα τέκνα των δύο αυτών γάμων, αν και εφόσον, οι τέσσερις σύζυγοι , καταφέρουν ποτέ να … τεκνοποιήσουν!!!
Φυσικά, πρώτη θέση στο … batchelors party, είχε από καθόλου διακριτική θέση μπορώ να πω, η Αμερικανική Goldman Sachs, που έφερε τα «go-go boys» και τις «stripers» για να διασκεδάσουν οι γαμπροί μια μέρα πριν τους ευλογήσει ο … Θεός!!!
Στην ουσία, η Ελλάδα πλέον θα διαθέτει τρεις μεγάλες τραπεζικές οικογένειες αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άλλο γάμο που πραγματοποίησε ο οίκος Ροθτσιλντ στη χώρα μας, αυτόν της Πειραιώς με την Αγροτική, που σύντομα αναμένεται να … υιοθετήσει και την Γενική Τράπεζα, αφού η Societe Generale, δεν φαίνεται να θέλει να καθίσει ούτε ένα μήνα ακόμη στην Ελλάδα!!!
Σε ότι αφορά το Ταχ. Ταμιευτήριο πιστεύω ότι η τράπεζα θα περιμένει να οριστικοποιηθεί πρώτα η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ και μετά να αποφασίσει, αν θα παντρευτεί κάποιον επίδοξο γαμπρό, ή αν θα δοθεί για … υιοθεσία!!!
Στο ΤΤ, το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 44,5% συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 10% που έχουν τα ΕΛΤΑ.
Τώρα πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους από τους γάμους αυτούς, είναι μια άλλη υπόθεση, γιατί όπως λέει ο λαός, πάντα, «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»!!!
Μπορεί σήμερα να παρουσιάζονται νούμερα επί χάρτου, αθροιστικά, και να εμφανίζονται για παράδειγμα τόσα καταστήματα η νύφη + τόσα καταστήματα ο γαμπρός = τόσα καταστήματα σύνολο, αλλά όλοι ξέρουμε, ότι από την επόμενη μέρα, ένα 35% τουλάχιστον αυτών των καταστημάτων θα συγχωνευτεί και ένα αντίστοιχο ποσοστό υπαλλήλων θα ψάχνουν για δουλειά την επόμενη μέρα!!!
Όμως τέτοιες χαρμόσυνες ώρες, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για «κακίες» ή τέλος πάντων για μη χαρμόσυνες ειδήσεις!!! Εχουμε καιρό γι αυτά άλλωστε!!!
Εμείς τι άλλο να πούμε, παρά να ευχηθούμε σε γαμπρούς, νύφες, κουμπάρους και … παρανυφάκια, καλά … στέφανα και καλούς απογόνους!
Ευχόμαστε επίσης, η … τεκνοποίηση να γίνει μεταξύ τους με αναπτυξιακές τραπεζικές πρακτικές κι όχι με τεκνοποίηση των … Ελλήνων καταθετών και δανειοληπτών!
Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω!!!