Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ελεεινοί και Τρισάθλιοι καταστρέψατε ένα Λαό!



Γράφει ο Δευκαλίων

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν ότι η στήλη αποφεύγει να τοποθετηθεί πάνω σε γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως παραδειγματικά η τρέχουσα αποκάλυψη σχετικά με την περιβόητη λίστα Lagarde.
Αναλυτικά όπως έγινε γνωστό… Ο τότε Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας ζήτησε και πήρε από την Γαλλίδα Υπουργό Οικονομίας κα. C. Lagarde, την λίστα με τους Έλληνες μεγαλό-καταθέτες μίας τεράστιας παγκόσμιας τράπεζας. Την λίστα αυτή είχε στην κατοχή της η κα. C. Lagarde μετά από συμφωνία της Γαλλικής Κυβέρνησης με ένα μεγαλό-στελεχός της εν λόγω τράπεζας. Το συγκεκριμένο μεγαλό-στέλεχος αφού υπέκλεψε τα εν λόγω στοιχεία ήρθε σε συμφωνία με την Γαλλική Κυβέρνηση. Αυτή εν ολίγοις είναι η ιστορία.
Η λίστα έφτασε στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα άρχισαν τα κωμικοτραγικά. Η λίστα πήγε στο ΣΔΟΕ, αλλά δεν πήγε στον ΣΔΟΕ. Αντικαταστάθηκε ο Υπουργός και η λίστα πήγε στον επόμενο, αλλά δεν πήγε στον επόμενο ο οποίος όμως την είχε και την παρέδωσε τώρα που ξέσπασε ο θόρυβος κ.ο.κ. Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Είναι όμως έτσι; Μήπως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω; Κατ’ αρχάς μην ξεχνάμε ότι την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είδαν το φώς της δημοσιότητας αποκαλύψεις εναντίον του Προέδρου της Βουλής που σχετίζονταν με γεγονότα που είχαν γίνει γνωστά και διερευνητέα επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου. Εκείνη την χρονική στιγμή και όταν όλοι είχαν πέσει πάνω στον Πρόεδρο της Βουλής και ζητούσαν το κεφάλι είμαστε οι μόνοι που είπαμε ΟΧΙ. Χωρίς να είμαστε οπαδοί και ψηφοφόροι της δεξιάς στηρίξαμε τον Πρόεδρο της Βουλής. Στηριζόμενοι στους εξής απλούς συλλογισμούς:
Ποιόν συνέφερε η κυβερνητική αναταραχή από τυχόν καρατόμηση ακόμα και δίκαιη του Προέδρου της Βουλής;
Τους κερδοσκόπους.
Από πού ξεκίνησε ο σχετικός θόρυβος;
Από την ανεπάρκεια του Παπακωνσταντίνου να...
ξεκαθαρίσει την σχετική υπόθεση γρήγορα και την χρονική στιγμή που αποκαλύφθηκε.
Υπάρχει σχέση μεταξύ Παπακωνσταντίνου και κερδοσκόπων;
Ο Πάνος Καμμένος, αλλά και άλλοι πολλοί λένε χωρίς κανένα δισταγμό ΝΑΙ. Η στήλη απλά υποστηρίζει την πλήρη έρευνα των γεγονότων εκείνης της περιόδου στην οποία πρωταγωνίστησε ο Παπακωνσταντίνου.
Στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας το σύνολο του δεξιού τύπου που στην αρχή κραύγαζε υπέρ της κάθαρσης και ο θιγόμενος Πρόεδρος της Βουλής ενστερνίσθηκαν την θέση μας. Έτσι η κυβέρνηση ξεπέρασε την κρίση. 
Τώρα έχουμε ένα ακόμα γεγονός που αναταράζει την κυβερνητική συνοχή και πλήττει το  κύρος της κυβέρνησης και θεσμών, στο οποίο πρωταγωνιστεί έστω και έμμεσα μεταξύ άλλων πάλι ο Παπακωνσταντίνου.
Σαν γεγονός η λίστα Lagarde είναι κατάπτυστο, όσο και η υπόνοια διαφθοράς του Προέδρου της Βουλής. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την φτώχεια, αποδεδειγμένη φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας παραμένει ατιμώρητη εξ αιτίας της παραδοσιακής ελληνικής γραφειοκρατίας.
Προσέξτε! Ποιος είναι πρωθυπουργός για ένα περίπου χρόνο κατά τον οποίο το Ελληνικό Κράτος έχει στην κατοχή του την περιβόητη λίστα Lagarde και δεν κάνει απολύτως τίποτε;
Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Γι’ αυτόν δεν λέει κανένας τίποτε αφού απολαμβάνει της ασυλίας Σαμαρά, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει αμέριμνος τα καθηγητικά του καθήκοντα και τις mini διακοπές του.
Και να είστε σίγουροι ότι με την λίστα Lagarde δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Απλά μία ακόμα φασαρία. Αφού η λίστα Lagarde θάφτηκε από τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, τότε είναι βέβαιο ότι περιέχει πολλά και μεγάλα ονόματα του κυρίαρχου πολιτικοοικονομικού συστήματος που κυβερνάει διαχρονικά αυτήν την χώρα. Γι’ αυτό και θάφτηκε. Εκτός αν πιστεύει κανείς από τους αναγνώστες μας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η μετεμψύχωση του Τσε Γκεβάρα. Μα τότε δεν θα απολάμβανε την ασυλία Σαμαρά.
Μην τα ψάχνετε… Ελεεινοί και Τρισάθλιοι καταστρέψατε ένα Λαό!

Μοντάζ «Το Γρέκι»
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4630.html#more