Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει κατακλύσει facebook και twitter, με δεκάδες χρήστες να την μοιράζονται μεταξύ τους και να καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη χρήση βίας των αστυνομικών κατά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

Το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και απεικονίζει άνδρα των δυνάμεων των ΜΑΤ να χτυπάει με δύναμη απεργό, σε σημείο που ο δεύτερος έχει ματώσει, ενώ το γκλοπ είναι γυρισμένο ανάποδα... κάτι που φυσικά απαγορεύεται, λόγω των δυνατών τραυματισμών που μπορεί να προκαλέσει. 
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκά) που είχαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της λεωφόρου Μεσογείων - εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους - εισέβαλαν στον περίβολο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πολιόρκησαν τις κύριες εισόδους των Επιτελείων.

Με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν μάταια τους διαδηλωτές που είχαν καταφέρει να σπάσουν τα ρολά.

Οι σκηνές ήταν πολύ άγριες, καθώς οι άντρες των ΜΑΤ χτυπούσαν με γκλοπ τους διαδηλωτές με τις μαύρες σημαίες, ενώ σημειώθηκαν περίπου 6 τραυματισμοί και συλλήψεις ατόμων του προεδρείου των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Απαράδεκτο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι έστειλαν τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ να διαπραγματευτεί - αναποτελεσματικά τελικά - με τους διαδηλωτές, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία παρέμενε άφαντη. 
http://www.agioritikovima.gr/koin%CE%BFnika/10676-diethn%CE%BFs-rezili