Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κατέθεταν στην Proton ενώ ήταν υπό έλεγχο!





Κατέθεταν στην Proton ενώ ήταν υπό έλεγχο!

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και παρά τη διαφωνία του Γενικού Λογιστηρίου, πριμοδοτούσε υπέρμετρα την τράπεζα!!!!!!!!!!

Το ΣΔΟΕ ψάχνει τις εταιρείες Alapis, Νεοχημική, ΒΦΛ
ΣΕ ΜΙΑ μέρα, στις 14 Ιουλίου του 2011, το υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευ. Βενιζέλο, σε συνεννόηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και παρά τη διαφωνία αρμόδιων στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πριμοδότησε με 160 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου (!) την Proton Bank. Την ίδια μέρα η τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεφε 65 εκατ. που της είχαν δοθεί, ενώ δήλωνε αδυναμία να επιστρέψει άλλα 70 εκατ. που είχαν τοποθετηθεί από τα ίδια διαθέσιμα και έληγαν την επόμενη μέρα, 15 Ιουλίου του 2011. Ολα αυτά γίνονται από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ η Proton είχε το προηγούμενο διοικητικό της συμβούλιο, που ξηλώθηκε κατά τα εκτελεστικά του μέλη 13 ημέρες αργότερα, μόλις η Αρχή προστασίας από...
το βρώμικο χρήμα διαπίστωσε υπόθεση υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ με υπόπτους αυτά ακριβώς τα μέλη, με πρώτο τον μεγαλομέτοχο κ. Λαυρεντιάδη. Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει την έγκρισή της γι' αυτή την πριμοδότηση-αιμοδοσία της Proton, που υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο χρηματοδότησης, ενώ η ίδια έχει διαπιστώσει από το δικό της έλεγχο, Απρίλιο και Μάιο (πριν από 3 μήνες δηλαδή), ότι κάτι δεν πάει καλά με λογαριασμούς στην Proton Bank! Αδικήματα οργανωμένου εγκλήματος και τις διαδρομές του χρήματος περιγράφει το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα. «Ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας» εμφανίζει τον μεγαλομέτοχο της Proton κ. Λαυρεντιάδη.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ PROTON ΒΑΝΚ • ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ • ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
«Συγκρότηση ομάδας» για το ξέπλυμα συγκοινωνούντων δοχείων

Περιγραφή αδικημάτων οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το 5σέλιδο πόρισμα της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, με το οποίο δρομολογήθηκε χθες η ποινική αξιολόγηση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, με εμπλεκόμενους το μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επτά τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Λαυρεντιάδης στο ίδιο τραπέζι στο συνέδριο του Economist, 30/04/2010
Το πόρισμα περιγράφει: «Συγκρότηση ομάδας» (για τα επτά μέλη της διοίκησης της Τράπεζας που ήταν και στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων), της αποδίδει «διαρκή δράση» καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 και «δόλο».

Ως «ηγετική φυσιογνωμία» της ομάδας εμφανίζει το βασικό μέτοχο της Proton Λ. Λαυρεντιάδη που ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. και ως βασικό αδίκημα καταδεικνύει την «υπεξαίρεση» σε βάρος των καταθετών της Τράπεζας αλλά και των λοιπών -αμέτοχων στα διοικητικά- μετόχων.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/08/proton.html