Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«Το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα σε πλήρη εφαρμογή …» Περικόπτουν αναδρομικά από 1-7-2011 το 50% του κινήτρου απόδοσης Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί , ο λαός δεινοπαθεί….



Η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική δια του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος εφαρμόζεται με νέες μειώσεις στους μισθούς μας.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν τις λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Με τροπολογία που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά αυτές  τις μέρες στη Βουλή, περικόπτουν αναδρομικά από 1-7-2001 κατά 50% το κίνητρο απόδοσης (από 100 ευρώ μειώνεται σε 50 ευρώ). Η απόφαση αυτή  έρχεται να προστεθεί στο γαϊτανάκι των αντιλαϊκών μέτρων και στο κύμα ακρίβειας που μειώνει τους μισθούς μας κατά 40% τους τελευταίους 22 μήνες.
Η παράταξή μας με ανακοίνωσή της είχε καταρρίψει τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και τα… περί «εθνικής σωτηρίας» λόγω της ένταξης της χώρας στο «μνημόνιο» και στο «μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα».
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. είχε διαμηνύσει με παρρησία ότι αυτή η λανθασμένη πολιτική συνταγή φέρνει φτώχεια ακρίβεια ,ανεργία και ύφεση και τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν .
Ο λαός μας δεν έχει άλλες αντοχές και ανοχές

Κ α λ ο ύ μ ε :
*      τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινωνίας σε επαγρύπνηση και κινητοποιήσεις.
*      το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να δρομολογήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποτελέσουν το ανάχωμα στην ανάλγητη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Κ α τ α γ γ έ λ λ ο υ μ ε  την κυβέρνηση Παπανδρέου , την κυβέρνηση των «πολιτικών απατεώνων» και του ενδοτισμού.  

Σφυρηλατούμε την ενότητα του Κλάδου και των εργαζομένων.

Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος