Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ


Γράφει ο Νίκος Καράς
Ανακοινώθηκε με πηχυαίους τίτλους , ότι από 3.10.2011, θα μπει στην ζωή μας άλλη μια κάρτα. Η περίφημηΦΟΡΟΚΑΡΤΑ. Λένε δε, ότι με αυτό τον τρόπο , θα περιορίσουν την φοροδιαφυγή! Είναι όμως έτσι; Λύνεται το πρόβλημα; Μήπως η χρήση της κρύβει και άλλα; Θα την πάρουν όλοι; Η κάρτα αυτή είναι άλλη μια πρωτιά της χώρας μας;
Ας δούμε τι γίνεται με την περίφημη αυτή κάρτα.
Το μηχανογραφικό κέντρο του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΓΓΠΣ(ΚΕΠΥΟ), έχει την δυνατότητα να επεξεργασθεί τα στοιχεία ,όπως αυτό θέλει, αφού θα έχει το ΑΦΜ σου, το ΑΦΜ της επιχείρησης που αγοράζεις και φυσικά το πόσο.
Τι μπορεί να κάνει;
  1. Θα βγάζει το συνολικό πόσο αποδείξεων και αγορών ανά φορολογούμενο, που είναι και το αντικείμενο της φοροκάρτας , κατά το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
  2. Επειδή όμως οι περισσότεροι, δεν θα παρακολουθούν αν έχουν πιάσει το όριο, κινδυνεύουν αν το έχουν ξεπεράσει να τους πιάσει για τεκμήριο διαβίωσης.
  3. Συγκεντρωτικό σύνολο αγορών του φορολογούμενου ανά επιχείρηση.
  4. Τον ετήσιο τζίρο των επιχειρήσεων.
  5. Για κάθε φορολογούμενο θα μπορεί να επεξεργασθεί στοιχεία όπως: α)Από που ψωνίζει πιο συχνά μέσα στον χρόνο και πόσα λεφτά έχει δώσει β) Τι είδη αγοράζει γ) Ποιες μέρες κάνει αγορές δ) τι ώρα συνήθως ψωνίζει γ) σε ποια περιοχή κάνει τις αγορές του ε) πως πληρώνει, με μετρητά η κάρτα γ) που βρίσκεσαι κατά διαστήματα μέσα στο χρόνο, από εισιτήρια, βενζίνες, διόδια και αγορές που κάνεις στα μέρη που πας.
  6. Για κάθε φορολογούμενο θα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία ανά έτος.
Είναι μερικές από τις επεξεργασίες, που μπορεί να κάνει η ΓΓΠΣ. Απλά το ΥΠ. Οικονομικών, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή, θα γνωρίζει πλέον και τις καταναλωτικές σου συνήθειες με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πληρώνεις να την πάρεις ή για να την ενεργοποίηση της.
Επίσης τα στοιχεία της κάρτας, παρ ότι θα περνάνε μέσα από την τράπεζα, αυτή δεν θα τα κρατάει! Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει; Αν αύριο, σε μια δικαστική διαμάχη με μια τράπεζα , λόγω δανείων, εξασφαλίζει κανείς, ότι αν ζητηθούν στοιχεία , από μια τράπεζα για ένα πελάτη της , δεν θα δοθούν για χρήση υπέρ της τράπεζας;
Έλέγχος πλέον από παντού, όπως προστάζει η παγκόσμια διακυβέρνηση. Και φυσικά αυτό γίνεται στο πειραματόζωο, που λέγεται Έλληνας , που τα δέχεται όλα σαν πρόβατο.
Η φοροκάρτα, η οποία θα μπει στην ζωή μας , αρχικά προαιρετικά, μετά υποχρεωτικά με πρόσχημα την φοροδιαφυγή θα είναι ένα ακόμη βήμα στον έλεγχο μας. Ακολουθεί μετά η κάρτα του πολίτη για να κλείσει ο κύκλος.
Επειδή δεν είναι υποχρεωτική μην την πάρεις.
Υ.Γ. Μηχάνημα για φοροκάρτα θα έχουν και οι πλανόδιοι λαθρομετανάστες που απλώνουν την πραμάτεια τους στην ΕΡΜΟΥ;