Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Λύση για την σωτηρία μας η διαγραφή του παράνομου και επαχθούς δημόσιου χρέους!


Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός μας επέστρεψε, μετά την υπογραφή του συμφώνου ανταγωνιστικότητας για να μας αναγγείλει, με χολυγουντιανά χαμόγελα, την υποδούλωση της χώρας μας στην Ε.Ε. της τρόικας και του ΔΝΤ για τα επόμενα.. 400 χρόνια!
Υπερβολή; Απλή παρατήρηση των καμπυλών των δανειακών μας υποχρεώσεων και των ευνοϊκότερων πρωτογενών πλεονασμάτων που μπορεί να έχουμε με την συνταγή των Μνημονίων και τους επαχθείς όρους τους, που είναι ανασχετικοί της όποιας ανάπτυξης, δείχνει ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε το επαχθές μας χρέος. Οι απέξω το ξέρουνε. Σίγουρη η αναδιάρθρωση του χρέους κατά το Spiegel, ή τον Economist. Προς τα εκεί δείχνουν και οι
απανωτές πρόσφατες υποβαθμίσεις της οικονομίας μας από τους οίκους αξιολόγησης Moodyʼs, Fitch, S&P.
Κι εμείς κάποτε πρέπει να μάθουμε αυτή την αλήθεια, μας λένε Αλ.Παπαδόπουλος και Ανδρ.Λοβέρδος..
Με βάση τα παραπάνω η αναδιάρθρωση του χρέους φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Κατόπιν τούτου προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1. Η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει κατόπιν υποδείξεως των τοκογλύφων δανειστών μας ή κατόπιν δικής μας απαιτήσεως;
Οταν ο πρύτανης του δημοσιογραφικού κόσμου κ. Χ. Πασαλάρης μας λέει ότι η υποδούλωση της χώρας στην τρόικα του ΔΝΤ έγινε με «πανούργα χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης» και ότι «δεν υπήρχε λόγος να πουλήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της για 110 δις και τα ακίνητά της για έτερα 50 δις..ώστε ο λαός να μην ξεψυχά αλλά να ξεπληρώνει γονατιστός, εφʼόρου ζωής» (Realnews 26/03/11), υπάρχει Έληνας πολίτης που να πιστεύει σήμερα, ότι η όποια πρόταση για αναδιάρθρωση χρέους προέλθει από τους δανειστές μας, θα είναι για δικό μας όφελος;
Η απάντηση λοιπόν σʼ αυτό το ερώτημα είναι μία: Εμείς πρέπει να ζητήσουμε αυτή την αναδιάρθρωση και επικαλούμενοι τα, διεθνώς αποδεκτά, κριτήρια για επαχθές – παράνομο χρέος του Ρώσου νομικού Αλεξάντερ Ζακς να ζητήσουμε την διαγραφή τουλάχιστον 220 δις από τα 340 δις που χρωστάμε σήμερα.
Τα κριτήρια αυτά λένε ότι για να μην είναι παράνομο ένα δημόσιο χρέος πρέπει να συνάπτεται και να δαπανάται επʼ ωφελεία του λαού και να μην είναι προϊόν συμπαιγνίας εταιριών, κυβερνητικών και κρατικών στελεχών.
Ενδεικτικά: Πόσο και σε τι ωφέλησαν τον λαό μας οι λεόντειες συμβάσεις των υποβρυχίων που γέρνουν, των ηλεκτροκίνητων συρμών του ΟΣΕ χωρίς ηλεκτροκίνηση στη χώρα, των μαγνητικών τομογράφων που σάπισαν στις αποθήκες των Νοσοκομείων, τα πάρτι της Siemens με το άχρηστο C4I και τις κρατικές προμήθειες, οι ζημίες δις που προκλήθηκαν απο τα SWAPS προκειμένου να μπει η χώρα στην ΟΝΕ; Ήδη άρχισαν να περνούν το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών δημόσιοι λειτουργοί που φέρονται να χρηματίστηκαν στις συμβάσεις με τα υποβρύχια όπου οι με μίζες 300 δις το κόστος των περίπου 4 δις αν συγκριθεί με ανάλογο Τουρκικής παραγγελίας μπορεί να κατέβει και στα 2 δις!
Μην ξεχνάμε εξ άλλου τις ομολογίες του Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ ότι η Ε.Ε. ήταν ενήμερη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Ελλάδας και παρʼ όλο που η χώρα μας, με βάση τα κριτήρια του Μάστριχτ, δεν ήταν αξιόχρεη μας έδιναν ανεξέλεγκτα δάνεια, όχι βέβαια για το καλό του λαού μας αλλά για καλό των οικονομιών των βορείων εταίρων μας.
2. Έχει πιθανότητες να πετύχει η απαίτησή μας για διαγραφή τόσο σημαντικού ποσού από το χρέος μας;
Οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί οι οποίοι θεωρώντας παράνομο το χρέος που είχαν συνάψει οι αριστοκράτες της Κούβας με την Ισπανία, όταν το 1898 ενίκησαν τους Ισπανούς και ανέλαβαν αυτοί την Κούβα αρνήθηκαν την πληρωμή αυτού του χρέους. Αργότερα η Συνθήκη των Βερσαλιών απήλλαξε την Πολωνία από το χρέος της προς Γερμανία και Ρωσία, ενώ πιο πρόσφατα ξεφορτώθηκε το επαχθές του χρέος ο Ισημερινός.
3. Πως θα εντοπίσουμε τις άμεσες αποδείξεις της παρανομίας του χρέους μας;
Ήδη έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών επιτροπές για αυτό τον σκοπό. Έχει κατατεθεί πρόταση για εξεταστική επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή η οποία έγινε μεν αποδεκτή από τα άλλα κόμματα αλλά δυστυχώς η αξιοπιστία των εξεταστικών της Βουλής πρέπει να βελτιωθεί με την πίεση που πρέπει να αρχίσουμε να ασκούμε οι πολίτες στους βουλευτές μας σε συναντήσεις μαζί τους, πρίν καταφύγουμε σε αποδοκιμασίες ευεργετικές για την επιδερμίδα τους..(γιαουρτάκια χαμηλών λιπαρών, ντοματούλες κ.λπ.).
Τα συνδικαλιστικά όργανα των ΔΕΚΟ όπου έγιναν οι μεγάλες κομπίνες ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΟΤΕ, Ναυπηγείων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, Ένοπλες Δυνάμεις, που γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο τους, να φέρουν στην επιφάνεια κάθε στοιχείο που μπορεί να ελευθερώσει την χώρα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, από την κατάρα του παράνομου χρέους.
4. Ποιος θα διαπραγματευτεί από πλευράς μας την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους δημόσιου χρέους μας;
Όχι βέβαια αυτή την εθελόδουλη ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απλά τα πράματα: Μπορείς να εμπιστευτείς ως εκπρόσωπό σου κάποιον που σε προηγούμενη δανειακή σύμβαση σε έδωσε έτσι στην ψύχρα χωρίς διαπραγμάτευση; Πολύ περισσότερο δέν μπορείς όταν αυτή η διαπραγμάτευση απαιτεί οι εκπρόσωποί σου να έχουν..γόνατα, που αποδεδειγμένα πια, οι εν λόγω δεν διαθέτουν.
Ας αποφασίσουν οι πατριώτες του κόμματος αυτού να κάνουν στην άκρη τον Γιώργο και την παρέα του για να μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Διότι εμπιστοσύνη στα κόμματα εξουσίας που εξέδιδαν επιταγές στο όνομά μας χωρίς την έγκρισή μας, για να κάνουν πελατειακή πολιτική και προσωπικές περιουσίες, πολλοί εξ αυτών, σήμερα υπάρχει μόνο σε ιδιοτελείς «κεκράκτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφους, κομματικούς εκπροσώπους και απλούς παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας» όπως μας λέει και ο Χρ,. Γιανναράς (Καθημερινή 3 Απρλίου 2011). Α! Να μην ξεχάσω κι ορισμένους χρήστες blog, που προτείνουν, να μετονομάσουμε πλατείες των Αθηνών σε Τρόικας και Μνημονίου, ή να αυτομαστιγωνόμαστε για τα χάλια της πατρίδας μας μέχρις τελικής πτώσεως, ως λύση των προβλημάτων που ανέντιμες και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες δημιούργησαν στον λαό μας.
Αλλιώς, όπως έγραφα και σε προηγούμενο άρθρο μου: Οι εκλογές είναι μονόδρομος!
Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.

http://stithoskopio.blogspot.com/2011/04/blog-post_2255.html