Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Βάσω προς "τσάρο": "Μας οδηγείτε σε συλλογική κατάθλιψη"


Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητά τώρα και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, συντασσόμενη με τους βουλευτές που μην τολμώντας να αρθρώσουν τη λέξη, μιλούσαν το προηγούενο διάστημα για ανάγκη 'διορθώσεων'...
Γιατί δεν επαναδιαπραγματεύεστε το μνημόνιο;”, είπε απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εμμένοντας στην άποψη που διατηρεί από καιρό ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. “Η αγορά δεν λειτουργεί... Μας οδηγείτε σε συλλογική κατάθλιψη”, συνέχισε η κ.Παπανδρέου, φέρνοντας τον 'τσάρο' σε δύσκολη θέση, πριν ακόμα προλάβει να συνέλθει από την προηγούμενη 'σφαλιάρα' της ότι το 2013 θα αναγκαστούμε πιθανότατα να πάμε σε αναδιάρθρωση.

Εξερχόμενη της αίθουσας όπου συνεδρίαζε το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η κ.Παπανδρέου εξηγούσε μάλιστα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν σημαίνει χρεοκοπία της χώρας, ενώ παρατηρούσε με απόλυτη φυσικότητα πως “ήδη στη δευτερογενή αγορά παρατηρείται 'hair cut' ύψους 30%”. Στρεφόμενη κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προσωπικά πια, υποστήριξε ότι “ενδιαφέρεται να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα”, πράγμα που είχε υπονοήσει νωρίτερα όταν του καταλόγιζε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι δεν έχει συνολικό σχέδιο, με αποτέλεσμα τη μία να λέει ότι 'πάμε καλά' και την άλλη να προκύπτει ότι 'πάμε χειρότερα', τη μία να λέει πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα και την άλλη να τα παίρνει, τη μία να βάζει θέμα Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και από την άλλη να μην έχει αξιοποιήσει καν τα Ολυμπιακά Ακίνητα..