Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις...


Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, το υπουργείο προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία για την απόκτηση απολυτηρίου από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, δε θα απαιτείται συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, όσοι από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου επιθυμούν να λάβουν μόνο απολυτήριο και δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, αφού....
συμμετάσχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειοφοίτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να στραφούν σε επαγγελματική ενασχόληση μετά την αποφοίτησή τους.

Στους κατόχους του απολυτηρίου θα δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα έτη να πραγματοποιήσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχοντας στις εξετάσεις των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου και, σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, να διεκδικήσουν θέση σε σχολές επιλογής τους.

Το απολυτήριο που θα αποκτηθεί με συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.



Πηγή:   http://www.epikaira.gr