Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στη Μέση Ανατολή αντιδρούν στα τούρκικα σήριαλ – Εμείς;


Έχει γίνει αντιληπτό ότι οι Τούρκοι εξαπλώνονται στη γειτονιά τους ακόμα και με την βοήθεια των τουρκικών σήριαλ.

Η δε κατάσταση στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον τραγική αφού ανοίγοντας την τηλεόραση νομίζει κάποιος ότι βλέπει το ankara tv.

Φυσικά έχει δημιουργηθεί μια επίπλαστη εικόνα ότι οι Τούρκοι είναι ρομαντικοί και κομψοί με μεσογειακά χαρακτηριστικά τύπου Έλληνα και Ιταλού, ανοίγει την πόρτα στις γυναίκες, και είναι πλούσιος σαν τον Μπλέικ Κάρινγκτον (Για τους παλιούς που έβλεπαν Δυναστεία).


Οι δε γυναίκες είναι όλες εξωτικής ομορφιάς, μοιραίες και μοντελάκια στην τρίχα. Κοινώς η εικόνα της Τουρκίας είναι σαν ένα Ανατολίτικο Μπεβερι Χιλς κατά τα εικονιζόμενα.
Όμως δεν κάθονται όλοι αδιαμαρτύρητα να δέχονται αυτή την εισβολή στα σπίτια τους έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ κάποιοι διαμαρτύρονται στη Μέση Ανατολή, εμείς πότε θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

Γνωρίζουμε σπίτια που οικογενειακώς περιμένουν στον καναπ΄ε το βράδι για να δουν “τούρκικα”, ενώ στο μεταξύ η τρόικα σχεδιάζει πως θα τους πάρει και ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.Αν αυτό δεν είναι κατάντια τότε τι είναι;
Το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Αραμπίγια κατηγόρησε τα τουρκικά σίριαλ που μεταδίδονται στην Μέση Ανατολή. Ισχυρίστηκε πως ιδιαίτερα τα σίριαλ ¨Κοιλάδα Λύκων¨ και ¨Ασημένια φεγγάρια¨ άνοιξαν τον δρόμο για διαζύγια και δολοφονίες.
Το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Αραμπίγια διατύπωσε εντυπωσιακό ισχυρισμό για τα τουρκικά σίριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης στην Μέση Ανατολή. Το κανάλι ισχυρίστηκε πως τα σίριαλ προκαλούνε διαζύγια και δολοφονίες.

Με βάση την είδηση του Ελ Αραμπίγια οι Άραβες άντρες βλέποντας τα τουρκικά σίριαλ στρέφονται στην βία, ενώ οι γυναίκες ζητάν από τους άντρες τους να είναι ¨ρομαντικοί και σικ¨ σαν τους πρωταγωνιστές των σίριαλ, και όταν βλέπουν πως δεν καλύπτονται οι προσδοκίες τους…υποβάλλουν αίτημα διαζυγίου
Το σίριαλ που προκάλεσε μάλιστα την μεγαλύτερη επίδραση στις γυναίκες είναι το ¨Ασημένια Φεγγάρια¨ με πρωταγωνιστή τον Κιβάντς Τατλιτούγ.
Σύμφωνα με την είδηση του Ελ Αραμπίγια ο 31 ετών καταγόμενος από την Υεμένη Μουχάμετ Αλ Αλή, παρατηρώντας τον χαρακτήρα Πολάτ που παίζει στο σίριαλ ¨Κοιλάδα Λύκων¨, σκότωσε αργότερα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με το κανάλι, το σίριαλ αυτό έφερε επίσης μια οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα μήνα πριν 20χρονη γυναίκα από την πόλη Αλ Χουνταϊντάχ της Υεμένης ζήτησε διαζύγιο από τον άντρα της επειδή δεν ήταν κομψός όπως οι πρωταγωνιστές του σίριαλ και δεν φορούσε τζιν παντελόνι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr