Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι μπίζνες του Άκη με τον Μπόμπολα (και οι 400.000 ευρώ)


Εδώ και 2 μήνες γράφουμε στο planet-greece για τις περίεργες σχέσεις μεταξύ Άκη Τσοχατζόπουλου και του ιδιοκτήτη των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ - Ημερησία - GOAL και μεγαλομετόχου του MEGA, Φώτη Μπόμπολα. Και να που οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν. Έμπλεξε ο Άκης κόσμο, που δεν ήξερε, στο γαϊτανάκι της διαφθοράς; Διαβάστε τις μπίζνες του φυλακόβιου (πλέον) Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Φώτη Μπόμπολα, όπως προκύπτουν από έγγραφα και καταθέσεις...

όπως τις περιγράφει ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του - φωτιά, αλλά και ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις χειρόγραφες σημειώσεις του, στο περιβόητο ημερολόγιο. 


Το ημερολόγιο 

Στις 23 Μαΐου, για πρώτη φορά, αποκαλύψαμε ότι στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρέθηκε στο κτήριο της οδού Κόμνα Τράκα, υπήρχε ιδιόχειρη αναφορά στο όνομα του Μπόμπολα, μεταξύ άλλων γνωστών ονομάτων (διαβάστε εδώ).

Η κατάθεση Ζήγρα 

Μόλις πριν λίγες ημέρες, με την δημοσίευση της απολογίας - βόμβα του Νίκου Ζήγρα, αποκαλύψαμε για τον Βαρόνο των MEDIA,  με τη πολυσχιδή δράση, όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη ιστορία αφορά και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλο, Αλέξανδρο, τον οποίο ο πρώην υπουργός θέλησε να «προικίσει» κάνοντας τον μέτοχο σε εταιρία εστίασης. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει το γνωστό καφέ-μπαρ «Στοα» στην Πατησίων το οποίο –σύμφωνα με το Ζήγρα- απέκτησε για λογαριασμό του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός καταβάλλοντας μαύρα χρήματα στον μεγαλοεκδότη.
Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κατηγορούμενου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με την απολογία του ο πρώην υπουργός ξέπλενε χρήμα και μέσω της αγοράς επιχειρήσεων οι οποίες μάλιστα άνηκαν σε εκδότες. (διαβάστε όλη την απολογία εδώ).


"Οι μπίζνες με τον... Φώτη"

Τώρα, λοιπόν, έρχεται το spirospero.gr, να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω, αποκαλύπτοντας ότι ο Φώτης Μπόμπολας ήταν ο άνθρωπος που έλαβε τις 400.000 ευρώ για την πώληση του καταστήματος "ΣΤΟΑ", προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να το κάνει δώρο στον γιόκα του, Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr, το δώρο του μπαμπά ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις με το μεγαλοεκδότη αποδείχθηκε κάλπικο, καθώς σήμερα ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος χρωστάει σε... όσους μιλάνε ελληνικά.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Άκης «έκανε μια εξυπηρέτηση στο μεγαλοεκδότη που ήθελε να ξεφορτωθεί τη ζημιογόνα επιχείρηση εστίασης».

To spirospero.gr από δημοσιογραφική υποχρέωση επικοινώνησε με τον κ. Φώτη Μπόμπολα αναμένοντας την αντίδρασή του και υπογραμμίζουμε ότι δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο ενοχής σε βάρος του.

"Άμεση αντίδραση του Φ. Μπόμπολα"

Από το περιβάλλον του κ. Φώτη Μπόμπολα ενημέρωσαν το spirospero.gr ότι πράγματι ο μεγαλοεκδότης είχε ένα μερίδιο μετοχών στο κέντρο διασκέδασης "ΣΤΟΑ", το οποίο πούλησε στον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αγοραπωλησία έγινε νόμιμα με κανονικό συμβόλαιο και αποδόθηκε το αντίστοιχο τίμημα στην εφορία.

Προφανώς, σε αυτό το σημείο ο κ. Ν. Ζήγρας δεν είπε την αλήθεια ή δεν είπε όλη την αλήθεια.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/07/400000.html