Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την “κυβερνώσα” ΔΗΜΑΡ


Για την ενημέρωση αναφέρουμε οτι η ΔΗΜΑΡ έχει εκλέξει τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γ. Κυρίτση βουλευτή στα Τρίκαλα 

zaxaropoulos-dimar
%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CC%81%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpg
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη και στενός φίλος του Φώτη Κουβέλη, δημιουργός ουσιαστικά του κόμματος στα Τρίκαλα, αποχώρησε από την Δημοκρατική Αριστερά.
Ο λόγος για τον γνωστό Τρικαλινό πολιτικό Θανάση Ζαχαρόπουλο, γραμματέα Θεσσαλίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του…
κόμματος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του:
“Η ΔΗΜΑΡ απεμπόλησε την “αριστερά” και κράτησε το “κυβερνώσα”. Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει” -
“Συντρόφισσες και Σύντροφοι, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Την πολιτική μου άποψή, την γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις μου στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκλογές, όταν υποστήριξα την ανάγκη συνεργασίας για μια Αριστερή Κυβέρνηση.
Η απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος και η νέα άτυπη και μη εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος, και υιοθετήθηκε εκ των υστέρων από την Κεντρική Επιτροπή, για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι ένα ψήφισμα για το … Αφγανιστάν που θα μπορούσε με έναν διαφορετικό πολιτικό συσχετισμό στη Κ.Ε. να αλλάξει, αλλά κορυφαία στρατηγική επιλογή ένταξης σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό τόξο. Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει με εσωκομματικό αγώνα, δεδομένων και των νέων .. τυπικών και άτυπων «διευρύνσεων» της Κ.Ε. και των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, που ετοιμάζει να μοιράσει η ηγεσία. Άρα είναι μάταιος ο εσωκομματικός αγώνας για αλλαγή πολιτικής γραμμής.
Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει, γιατί από την «κυβερνώσα αριστερά» κράτησε μόνο την «κυβερνώσα» και απεμπόλησε την «αριστερά». Αυτή η μετεξέλιξη διαπερνά τα πάντα: την πολιτική γραμμή, τις διαδικασίες παραγωγής της, την εσωκομματική του δημοκρατία και τις συμπεριφορές της ηγεσίας του. Μετατράπηκε εντυπωσιακά γρήγορα σε ένα αστικό κόμμα που αντικατέστησε το αρχικό του στίγμα –αυτό της σύγχρονης, αντιδογματικής, ευρωπαϊκής αριστερής σκέψης και πρακτικής- με την έλξη του για τον κυβερνητισμό, την προβολή και την επικέντρωση σε «προσωπικότητες των Μ.Μ.Ε. και του life style». Η απόφασή μου να αποχωρήσω από όλα τα εκλεγμένα αξιώματα και από μέλος του κόμματος είναι δεδομένη και πονάει πολύ, μαζί με άλλα που με πονάνε αυτή την περίοδο. Αυτή η απόφαση δε μπαίνει στο χρηματιστήριο των πολιτικών στελεχών που εξαργυρώνουν την πορεία τους. ‘Όσο για εκείνους που εύκολα θα άρχιζαν τις κριτικές εκ του ασφαλούς, θα τους παρακαλούσα να αναμετρηθούν με τη δική τους συμβολή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και να δουν τα αποτελέσματα του κόμματος στη Θεσσαλία. Επί της πολιτικής μου άποψης όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες, μπορεί να κάνω εγώ λάθος τελικά. Η περιφρούρηση της συντροφικότητας μας για όσο ήμασταν μαζί είναι η ενδεδειγμένη στάση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που πορευτήκαμε σε αυτή την διετία με ανιδιοτέλεια και με αυταπάρνηση, τα μέλη του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών εκλογών και τα μέλη των οργανώσεων της Θεσσαλίας των οποίων είχα και την κομματική ευθύνη, καθώς και τα μέλη του οργανωτικού γραφείου του κόμματος. Θέλω να καταλάβουν την απόφασή μου, δεν ήταν και εύκολη. Αυτές οι σχέσεις είναι κατάκτηση για μένα και έτσι θα παραμείνουν.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”