Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του…


Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες

Κανείς δεν καταλάβαινε τι μύγα τσίμπησε τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2009 τον Μάρτιο έκανε αυτό το “πράσινη ανάπτυξη” κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του. Κανείς δεν κατάλαβε πως είναι δυνατόν να συναντιέσαι με τον Πούτιν και αντί να μιλάς για την χώρα σου, να προσπαθείς να του πλασάρεις την πράσινη ανάπτυξη. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να δολοφονείται η πραγματική οικονομία λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται δις με διαδικασίες εξπρες σε επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από “επενδυτες” πράσινης ανάπτυξης σε πολλαπλάσιες τιμές. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξήθηκαν ραγδαία και όλοι πληρώναμε την “πράσινη ανάπτυξη” από το υστέρημα μας.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ιδρύθηκε το περιβόητο Private Equity που επένδυσε εκατοντάδες δις στην “πράσινη ανάπτυξη”, στον στρατηγικό σχεδιασμό του οποίου συμμετείχε ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι καταλάβαμε… Η δικαιοσύνη πότε;

Εδώ και δύο χρόνια, είμασταν μεταξύ των ελαχίστων (όπως ο συμπολεμιστήςΑρχαιοπτέρυγας) που αποκαλύπταμε την πράσινη απάτη. Το μέγα σκάνδαλο, εφάμιλλο του μνημονίου. Σκάνδαλο θεσμοθετημένο, με νομική κάλυψη που αποτελεί την μεγαλύτερη ληστεία του Ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων με την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Επιτέλους, λόγω της κρίσης, κάποια στόματα αρχίζουν να ανοίγουν. Αναμένεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης που θα διερευνήσει τους φακέλλους που ήδη έχει στα χέρια της. Δείτε το βίντεο, ακούστε τα ονόματα που αναφέρονται (απουσιάζει βεβαίως αυτό του Ανδρίκου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπανδρέου, πολιτικού προϊστάμενου του Φωτόπουλου, του επίσημου πολιτικού ντήλερ της “πράσινης ανάπτυξης” στην οποία όλως τυχαίως επένδυσε το private equity στο οποίο συμμετείχε ο αδελφός του. Στον στρατηγικό σχεδιασμό.)

Και τώρα διαβάστε κύριοι εισαγγελείς:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

Η πράσινη απάτη: Εγκαταλείπονται οι ανεμογεννήτριες την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έδωσε πακτωλούς χρημάτων στις “οικογενειακές” πράσινες Business οδηγώντας την πραγματική οικονομία στην αυτοκτονία.

Ο κύριος Μυτιληναίος, χορηγός στα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου. Σύμπτωση θα είναι η προνομιακή του μεταχείριση…

Broker ή Dealer;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Ποντάρισμα” μαμούθ 10 δις Ευρώ στην ισοτιμία του Ευρώ με διαχείριση της εταιρείας UNIGESTION στην οποία ο αδελφός του πρωθυπουργού βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό.