Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

“Δύσκολο να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές στην Ελλάδα”


"Δύσκολο να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές στην Ελλάδα"  Στην επιβολή οριζόντιων περικοπών ενδέχεται να αναγκαστεί να καταφύγει η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, καθώς απέτυχε η προσπάθεια ανεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. 
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Economist με τίτλο “Η τρόικα έρχεται”, λέγοντας μάλιστα πως οι περικοπές θα αγγίξουν ακόμα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εξετάζεται να μεταφερθεί σε αυτή η υποχρέωση καταβολής του μισού μισθολογικού κόστους των ιερέων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση κάλυψής του από το κράτος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, παρά τις προσπάθειες, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει μόλις 7,5 δισ. ευρώ περικοπών από τα 11,5 δισ. που ζητά η τρόικα για τα έτη 2013-2014 στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης, εντείνοντας τις ανησυχίες την τελευταία εβδομάδα.
«Κάποιοι υπουργοί φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως οι προϋπολογισμοί τους δεν πρέπει απλά να ψαλιδιστούν αλλά να περικοπούν δραστικά», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
fpress.gr