Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αυτοχειρία του Ελληνισμού η μη αποστολή δασκάλων στα σχολεία του εξωτερικού λόγω “κρίσης”.


http://olympiada.files.wordpress.com/2012/04/cebaceb1cf83ceb9cebcceb1cf84ceb7cf83.jpg?w=269&h=185Του Εδμόνδου Κασιμάτη

Αποτελεί κοινής αποδοχής πεποίθηση ότι ο Ελληνισμός του Εξωτερικού επιβιώνει ανατρέχοντας στις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Η Ελληνική παιδεία αποτελεί τον πυλώνα που συνδέει την Ελλάδα του έξω με την Ελλάδα του μέσα, τον Οικουμενικό με τον Ελλαδικό Ελληνισμό. Χωρίς Ελληνική παιδεία ο Ελληνισμός της διασποράς καταδικάζεται σε θάνατο. Αφανίζεται κάθε πτυχή Ελληνικής συνειδήσεως σε άτομα που όχι μόνο γεννήθηκαν Έλληνες αλλά και θέλουν να είναι Έλληνες.

Η απόφαση μη αποσπάσεως Ελλήνων εκπαιδευτικών στα Ελληνικά εκπαιδευτήρια της διασποράς, βεβαιώνει ότι η Ελλάδα  αυτοχειριάζεται. Ο Ελληνισμός αυτοκτονεί. Για λόγους δήθεν περιστολής των δαπανών καταδικάζετε αμετάκλητα στην απεμποληση της Ελληνικότητας επτά εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η Ελλάς δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό, η Έξωθεν επιβληθείσα εντολή από ύποπτα κέντρα θα βρεί την σύσσωμη αντίσταση του μαχόμενου Ελληνισμού.

Η Ελλάς που Αντιστέκεται ξέρει και να απαιτεί, ξέρει να δρα ώστε να επιτύχει τα υψηλά ιδανικά ενός πολιτισμού που εις πείσμα ξένων επιταγών θα επιβιώσει. Εάν είναι δυνατόν, επι παραδείγματι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου να διδάσκονται τα Ελληνικά εδώ και 2,500 χρόνια, για να τα καταργήσουν σήμερα κάποια ανθρωπάρια, χαρτογιακιάδες και εγκάθετοι των τοκογλύφων. Πλανώνται.