Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ανοίγουν οι λογαριασμοί πολιτικών προσώπων!!


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που διαμαρτυρόμασταν ότι αν και οι αρχές, συγκεκριμένα ο ΣΔΟΕ, έχει δώσει όλα τα στοιχεία στη Βουλή για ύποπτες περιπτώσεις πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και πλήθος στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων με κανέναν τρόπο δεν αντιστοιχούν στις αποδοχές που επισήμως είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, η έρευνα δείχνει να έχει «παγώσει».
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι αυτό πιθανόν να μην είναι και αλήθεια. Το «πιθανόν» το βάζουμε διότι δικαιούμαστε να παραμένουμε καχύποπτοι μέχρις ότου δούμε απτά αποτελέσματα, καθότι πολλά λέγονται ενίοτε και στο τέλος τίποτα δεν γίνεται.
Αυτό που έγινε γνωστό είναι, ότι με εντολή των εισαγγελικών αρχών που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις, ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες, ακόμα και καταγγελίες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής», ήδη δόθηκε εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μιας νυν βουλευτή. Έρευνα όμως διεξάγεται και για άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα…
Συνολικά, ο πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης, γενικός γραμματέας σήμερα του ΣΔΟΕ, διεξήγαγε έρευνα που αφορά σε περισσότερα από 1.000 πολιτικά πρόσωπα διαφόρων βαθμίδων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της προσπάθειας…